Рада збільшила видатки на фінансування пільг та житлових субсидій

П'ятниця, 10 листопада 2017, 18:02
Додатково виділено 7,6 млрд. грн.
Рада збільшила видатки на фінансування пільг та житлових субсидій

Крім того, нардепи знайшли  1,7 млрд грн на грошове забезпечення поліцейським та особам рядового і начальницького складу цивільного захисту (ДСНС), 0,2 млрд грн – на виплати військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки і поліпшення матеріально-технічного забезпечення Служби, а також направлення в якості субвенції 1,1 млрд грн – на проекти соціально-економічного розвитку окремих територій, 0,3 млрд грн – на виплати зарплат працівникам сфери охорони здоров’я та програми лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу, хворих на цукровий і нецукровий діабет. Окремий рядок витрат – 0,2 млрд грн на лікування громадян України за кордоном, - повідомляє «Справжня Варта».

Джерело покриття витрат – економія бюджетних коштів по обслуговуванню державного боргу у сумі 3,4 млрд грн та використання залишку коштів у сумі 7,6 млрд грн, які попередньо були передбачені Пенсійному фонду України.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківська міськрада заявила про недостатність фінансування соціальних програм, переданих державою на місцевий рівень.

В 2017 році без відповідних джерел компенсації на місцеві бюджети були покладені витрати з оплати комунальних послуг та енергоносіїв в установах охорони здоров'я, утримання установ освіти. В результаті цього, за 9 місяців 2017 року з бюджету міста Харкова на виконання повноважень, переданих на місцевий рівень без фінансового компенсатора, було спрямовано 1,6 млрд грн (16,4% від загального обсягу видатків).

Депутати міськради звернули увагу на те, що на сьогоднішній день Кабінет Міністрів України ініціює подальші зміни бюджетного законодавства, наприклад, збільшення відсотка вилучення коштів з місцевих бюджетів, які передаються до державного бюджету у вигляді реверсної дотації, з 50 до 80 відсотків. Це призведе до необґрунтованого зменшення фінансового ресурсу бюджету міста Харкова на 153 млн грн.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments