Фінансування урядової програми з енергоефективності було збільшено

Четвер, 15 березня 2018, 12:55
Втричі (порівняно з минулим роком) зросла фінансова підтримка для ОСББ та ЖБК.
Фінансування урядової програми з енергоефективності було збільшено

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Вже за тиждень-півтора програма запрацює в державних банках: «Ощадбанку», «Укргазбанку», «Приватбанку» та «Укрексімбанку». Українці зможуть отримати безповоротну допомогу на проведення енергоефективних заходів у своїх домівках: утеплити будинок, замінити старий газовий котел на ефективніший негазовий, встановити лічильник на воду чи опалення за кошти держави.

Безповоротно надається до 14 тисяч гривень на сім’ю - залежно від суми, яку родина бере в банку на енергоефективні заходи. Такою допомогою зможуть скористатися понад 180 тисяч українських родин.

За розрахунками Уряду, загалом очікуваний обсяг інвестицій у енергоефективність складе близько 1 млрд грн, що в результаті забезпечить додаткову економію енергоресурсів в масштабах держави (газу, електроенергії, теплової енергії) у обсязі 81,6 млн куб. м щороку в еквіваленті природного газу.

Раніше ми повідомляли, що кошти у розмірі восьми мільйонів гривень на фінансування регіональних програм, які заохочують мешканців Харківщини до енергоощадження, виділили рішенням сесії обласної ради 1 березня.

Минулого року кредити за цією програмою отримали 1340 жителів області. Ці кошти були використані для заміни вікон, дверей, балконів, утеплення фундаментів, дахів, стін будинків, встановлення котлів, систем опалення. Майже 90% від загальної суми витратили на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів для житла.

comments powered by HyperComments