Світлична повідомила про 700 млн грн іноземних інвестицій, які будуть залучені на Харківщину

Вівторок, 3 квітня 2018, 14:34
Мова йде про впровадження проекту модернізації підприємства «Мівіна». Метою модернізації є подальший розвиток фабрики, покращення умов праці та підвищення конкурентоспроможності продукції.
Світлична повідомила про 700 млн грн іноземних інвестицій, які будуть залучені на Харківщину

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

3 квітня губернатор Харківської області Юлія Світлична зустрілася з генеральним директором Nestlé в Україні та Молдові Ансгаром Борнеманом.

«Проект розрахований на 2-3 роки. Його реалізація надасть можливість у перспективі збільшити кількість робочих місць, а до кінця 2018 року - підвищити зарплату на підприємстві в середньому на 15%. Ми, безумовно, сприяємо тим ініціативам, які нададуть можливість розширити виробництво, залучити нові  технології, модернізувати потужності, збільшити кількість виробленої продукції, яку можна буде відправляти на експорт, - сказала Юлія Світлична.  -  Розраховуємо на співпрацю з керівництвом Nestlé. Хочу подякувати компанії за ту довіру, яку вона надає Харківській області, тим самим надаючи можливість розвивати внутрішній та зовнішній ринки Харківщини та підвищити активність бізнесу».

Сторони обговорили можливість залучення іноземних інвестицій, при цьому Ансгар Борнеман зазначив, що загальна сума складатиме 700 млн грн.

«Ми плануємо модернізувати виробництво, вдосконалити всі процеси, покращити умови праці та технології виготовлення продукції, - сказав генеральний директор Nestlé в Україні та Молдові. – Харківська область має велику перевагу на сьогодні. Це той регіон, де сконцентровано велику кількість висококваліфікованих кадрів. Будемо сподіватися, що інвестиції принесуть користь Харківському регіону зараз і в довгостроковій перспективі».

Раніше ми повідомляли, що минулого року загальний обсяг внутрішніх та зовнішніх інвестицій у Харківську область склав майже 460 мільйонів доларів. Зокрема, у цій сумі на долю вітчизняного та іноземного бізнесу припадає 388 мільйонів доларів. Решта грошей була вкладена за рахунок бюджетів всіх рівнів.

 

comments powered by HyperComments