Середньомісячна заробітна плата на Харківщині зросла

П'ятниця, 15 червня 2018, 15:22
Збільшився рівень середньомісячної заробітної плати за період січень - квітень 2018 року - на 24,1% (становить 6985 грн), протягом минулого року скорочено чисельність працюючих, що отримують заробітну плату в розмірі, що є меншим за мінімальний, на 57,1 тис. осіб або на 42,3%.
Середньомісячна заробітна плата на Харківщині зросла

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

У березні 2018 року в порівнянні з аналогічним періодом  минулого року зменшилась на 1,8 тис. осіб чисельність працівників, які працювали в режимі неповної зайнятості, та на 2,2 тис. - осіб, що працювали за договорами цивільно-правового характеру.

Також на засіданні тристоронньої соціально-економічної ради обговорено питання щодо стану виплати компенсації автопідприємствам за пільгове перевезення населення.

«На обліку в органах соціального захисту населення області перебуває 653 тисячі громадян пільгових категорій, з яких 480 тисяч громадян відповідно до законодавства мають право на пільговий проїзд», - відзначив Юрій Шпарага.

Починаючи з 2016 року, видатки на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян у державному бюджеті не передбачалися та були віднесені до видатків, які можуть здійснюватися з місцевих бюджетів. У 2018 році в Харківській області виділено 28,2 млн грн, що в  1,4 раза більше, ніж торік.

Зазначимо, що питання своєчасної виплати зарплат та ліквідації боргів підприємств області перед своїми працівниками стало центральним на розширеному засіданні колегії ХОДА та представників прокуратури Харківської області.

Раніше ми писали, що 2017 року на Харківщині були підняті зарплати на великих підприємствах, повністю ліквідована заборгованість по зарплаті на 70 підприємствах області. У позитивному балансі року плюс 3000 зайнятих вакансій, зростання середньої зарплати на 39%. 

А у березні Юлія Світлична домовилася із залізничниками про соціальне забезпечення та підвищення зарплат. Як ми повідомляли раніше, губернатор пообіцяла, що вони на Південній залізниці протягом поточного року зростуть не менше, ніж на 20%. 

 

comments powered by HyperComments