За вивіз сміття харків'янам доведеться платити ще більше – рішення виконкому

Середа, 29 серпня 2018, 20:31
Виконавчий комітет Харківської міської ради затвердив нові тарифи для ТОВ «Харків Екоресурс», яке займається вивезенням твердих побутових відходів з приватного сектора.
За вивіз сміття харків'янам доведеться платити ще більше – рішення виконкому

Для населення послуги з вивезення ТПВ виростуть з 67,28 грн за 1 куб. м до 106,33 грн за 1 куб. м, з вивезення великогабаритного сміття - з 115,65 грн за 1 куб. м до 153,5 грн за 1 куб. м.

«У запропонованих тарифах враховані витрати на операції з перевезення та захоронення побутових відходів. З моменту встановлення діючих тарифів збільшилися складові собівартості послуг - заробітна плата, паливно-мастильні матеріали тощо. Наприклад, ціни на дизпаливо зросли на 22%, на бензин А-95 - на 15%, мастильні матеріали - на 8-12%. Таким чином, діючі тарифи не відшкодовують економічно обґрунтованих витрат на їх надання. В результаті підприємство вже з початку 2018 року отримує збитки», - зазначив заступник Харківського міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв.

Він також повідомив, що зауважень в частині порядку формування тарифів на вищевказані послуги у Харківського територіального відділення Антимонопольного комітету немає.

comments powered by HyperComments