На будівництво надсучасного цеху в Харківському плитковому заводі направлено 750 млн грн інвестицій – Світлична

П'ятниця, 14 вересня 2018, 14:37
За словами голови ХОДА, новий цех дасть можливість створити 100 нових робочих місць для мешканців Харківської області.
На будівництво надсучасного цеху в Харківському плитковому заводі направлено 750 млн грн інвестицій – Світлична

Надсучасний Цех №2 був збудований з нуля, його оснастили надсучасним європейським обладнанням, яке є у передових виробників плитки в ЄС. Як передає прес-служба ХОДА, тут будуть виробляти 4 млн кв. м плитки на рік. За словами Юлії Світличної, робота над даним проектом тривала два роки.

«Це – спільний успіх бізнесу та влади, – розповіла голова ХОДА, – нам вдалося залучити для будівництва цеху 750 млн грн інвестицій. Це розвиток виробництва, а відповідно – Харківського регіону взагалі».

Згодом вона написала на своїй сторонці в мережі «Фейсбук», що інвестиційний проект із запуску нового цеху з двома найсучаснішими лініями дозволить збільшити виробництво керамічної плитки на 35%.

«Це важливо для бізнесу, – підкреслила губернаторка, – для  нас важливі додаткові 100 робочих місць, підвищення зарплати працівників на 20% у цьому році та збільшення відрахувань до бюджету на 30%, а це додаткових 40 млн. грн. Є взаємна довіра – є результат!».

Як розповів голова наглядової ради ПрАТ «Харківський плитковий завод» Валентин Шеветовський, нові потужності дадуть можливість випускати унікальну для України плитку розміром 1,2 на 1,6 м з надвисоким ступенем вологостійкості. Дана продукція буде відповідати світовим стандартам якості. Він також зазначив, що сучасний цех був побудований завдяки сприятливому бізнес-клімату, створеному в Харківській області.

«Ми працюємо по всій країні і можемо порівнювати умови, які є в різних регіонах, – розповів Шеветовський, – можу впевнено сказати, що протягом останніх років під керівництвом команди ХОДА в Харківській області створено найкращій клімат для інвестицій».

Зокрема, Світлична під час візиту наголосила, що розвиток харківської промисловості на сьогоднішній день має значний пріоритет. За її словами, дана галузь активно розвивається, що є свідченням наявності довіри з боку інвесторів до української влади. Іноземні інвестори заходять в Україну. А Харківська область в свою чергу робить все, щоб надавати їм підтримку та створювати комфортні умови. Крім того, в регіоні створюють майданчики для міжнародної співпраці та пошуку інвесторів.

Таким майданчиком стане і найбільший на Сході України міжнародний економічний форум, який пройде у Харкові 29 вересня. Під час форуму будуть укладатися реальні контракти з харківськими підприємствами.

comments powered by HyperComments