Ціни на хліб зростуть на 15% - експерт

Четвер, 8 жовтня 2020, 11:55
Фахівці прогнозують подорожчання хліба ще до кінця року.
Ціни на хліб зростуть на 15% - експерт

Про це пише «Економічна правда» з посиланням на віце-президента Всеукраїнської асоціації пекарів Юрія Дученко.

За його словами, до росту цін на хліб призведе зростання вартості пшениці, олії, цукру та девальвація гривні та зростання мінімальної зарплати, яке анонсував Уряд.  

«В цілому в таких умовах є всі передумови говорити про підвищення цін на 15-20%. Однак ми проводили неодноразові наради з пекарським бізнесом і у нас є розуміння, що вище, ніж на 10-15% ціни рости не будуть, - сказав він.

Він нагадав, що з початку року вартість пшениці (50% собівартості хліба) виросла на 40%, з них тільки за вересень - на 25%. Крім того, істотно зросли ціни на цукор, соняшникову олію, логістичні послуги, енергоносії.

Асоціація звернулася до Антимонопольного комітету з вимогою розслідувати можливу монопольну змову на ринку цукру, а також піднімала питання скасування загороджувальних мит на імпорт окремих видів цукру з-за кордону.

Нагадаємо, загальна сума невиплаченої заробітної плати у Харківській області на 1 вересня 2020 року становила 546,2 млн.грн і упродовж серпня. збільшилася на 8,3% (на 41,8 млн.грн).

Нагадаємо також, що на Харківщині середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій міста у ІI кварталі 2020 р. становила 9344 грн і порівняно з відповідним періодом 2019 р. збільшилась на 1,3%.

comments powered by HyperComments