Слобожанська митниця розрахувалася з Держбюджетом

Вівторок, 9 березня 2021, 10:56
З початку року Державний бюджет України поповнився 2,1 мільярдами гривень митних платежів від суб’єктів ЗЕД, які працюють в зоні діяльності Слобожанської митниці Держмитслужби.
Слобожанська митниця розрахувалася з Держбюджетом

Додатково протягом січня-лютого до Держбюджету спрямовано 155,3 млн грн. Як повідомили у митниці, додаткові кошти вдалося  отримати за рахунок  контролю митної вартості  - 146,5млн грн, контролю за визначенням країни походження — 5,7 млн грн та класифікаційної роботи — 3,1 млн гривень.

Проінформували у митній службі Слобожанщини і щодо  основних  бюджетоутворюючих податків — лідерів, в розрізі яких до держбюджету перераховані значні суми з початку року.
Так, найбільші за обсягом:  податок на додану вартість — 1,9 млрд грн, ввізне мито — 188,6 млн грн,  акцизний  податок  -18,4 млн грн тощо.

Серед основних бюджетоутворюючих товарів протягом січня-лютого опинилися 39 група (пластмаси та вироби з нього) — 225,9 млн грн, 84 група ( обладнання та їх частини) — 203,8 млн грн та інші.

«Сьогодні митна служба  рухається в напрямку перетворення в сучасну та сервісно-орієнтовану митницю шляхом спрощення митних процедур, прискорення експорту та імпорту товарів. Слобожанська митниця Держмитслужби також створює умови для комфортного та оперативного обслуговування суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності, які працюють  з дотриманням вимог законодавства України», - відзначають у Слобожанській митниці Держмитслужби.  

Нагадаємо, лютневі надходження від суб’єктів ЗЕД, які працюють в зоні діяльності Слобожанської митниці Держмитслужби, склали  1194,4 млн грн митних платежів.  Виконання прогнозного показника — 102,7 %.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, надходження митних платежів у лютні збільшились на 171 млн грн або на 17% ( у лютому  2020 — 989,6 млн грн).

 

comments powered by HyperComments