Як умирала Рада, а Развадовський став «зіркою»

Ігор Троїцький  |  Вівторок, 23 вересня 2008, 15:53
Без вогника: уповільнене вмирання Верховної Ради VІ скликання, мляве продовження застарілих конфліктів у Харкові, «зірка» пікетів – Развадовський.
Як умирала Рада, а Развадовський став «зіркою»

Закон природи, однак, парламенти й президенти опадають восени. У вівторок, 16 вересня, голова Верховної Ради Арсеній Яценюк офіційно оголосив про розпад демократичної коаліції, але ясніше від цього не стало. Нова неформалізована більшість на основі фракцій БЮТ і Партії регіонів дружно голосує за якісь законопроекти. У Нашій Україні, як завжди, розбрід та хитання. Владимир Литвин, як звичайно, потрібен усій Україні та нікому конкретно. Рада попереднього скликання, зміщена достроковими виборами, на тлі нинішньої виглядає як швейцарський годинний механізм.

В українському політичному міксері перемішалося абсолютно все, і який продукт отримаємо на виході, не вгадає ніхто. Ясно тільки, що зроблена суміш рішуче нікому не сподобається. Когось віджахне захід, когось смак. Як в анекдоті про бочку гною та бочку повидла. Якщо їх змішати, виходить саме дві бочки гною.

Тупиковий стан нерозв'язаності самих загальних проблем примушує політиків сполучати різкі заяви та обережні дії. Але до боротьби всі готуються, як уміють. Як і торік, першим про активізацію своїх штабів заявив Блок Юлії Тимошенко.

У харківської «Батьківщини» в останні дні новий підопічний – обласна міліція. Олександр Фельдман зрівняв міліціонерів із сиротами та захищає їх усіма доступними йому способами, як то: пікети, заяви та подарунки (першим – автомобілі, іншим – футбольні м'ячі). У четвер, 18 вересня, пікети на Совнаркомівській тимчасово припинилися. Захист знедолених правоохоронців, імовірно, продовжиться у спільному патрулюванні: волонтери фонду Фельдмана по ночах будуть охороняти міліціонерів від нападів міських чиновників.

У свою чергу, харківські «регіонали» переконані, що загроза спокою йде саме від підлеглих генерала Развадовського, і пікетували будинок ГУ МВС із вимогою зупинити переслідування міської влади.

Голова обласної ради Василь Салигін поки що обходиться без захисту добродійників АВЕКа. Як стало відомо, у поїздках по улюбленій своїй Слобожанщині Салигін пересувається у супроводі автоматників зі спецпідрозділу «Титан». Дуже стильно на річницю звільнення Кегичівки від фашистів приїхати зі справжніми бійцями. Свято відразу здобуває необхідного мілітаристського колориту.

Концерн АВЕК – справжня універсальна кузня кадрів. Його людей вистачає і на міліцію (Сергій Сьомочкин – радник міністра Луценко), і на провідні галузі господарства. Сьогодні ситуація з керівництвом харківського метрополітену все ще залишається неясною. Сергія Мусєєва всі суди начебто відновили в кріслі керівника, але Геннадій Броншпак продовжує працювати. Конкурс у Й. Винского він як би виграв, але контракт начебто не підписав. Керує в підземці на волонтерських засадах, з любові до колії.

У четвер, 18 вересня, якась ініціативна група городян намагалася на суспільних слуханнях з'ясувати, кому повинен належати Харківський метрополітен. Дискусії не вийшло, не в останню чергу завдяки організованій явці в зал всюдисущих волонтерів фонду Фельдмана. Дивно, але життєво важливе для міста питання функціонування метро вже кілька місяців не привертає серйозної уваги харків'ян.
 
 

 

comments powered by HyperComments