Проблеми Развадовського, медаль та відставка Салигіна, боротьба за партійний «хліб»

Ігор Троїцький  |  Понеділок, 29 вересня 2008, 11:25
Генерал Віктор Развадовський за лічені місяці роботи в Харкові встиг нажити собі впливових недругів.
Проблеми Развадовського, медаль та відставка Салигіна, боротьба за партійний «хліб»

На полі брані з міською владою новий керівник харківської міліції замість очікуваного успіху здобув очевидні проблеми. 24 вересня в Дзержинському районному суді провалилася спроба міліції довести причетність керівників мерії до вживання наркотиків.

Опоненти Развадовського готуються нанести йому наступний удар: у Харківській облраді енергійно збирають підписи депутатів в підтримку проведення позачергової сесії, у повістці якої буде два питання та обидва про генерала. У першу чергу депутати мають намір прийняти звертання до Прем'єр-міністра, Президента й Верховної Ради з вимогою дати оцінку діяльності начальника ГУ МВС України в Харківській області В. Развадовського. У другу – позбавити його вищої нагороди області – знака «Слобожанська слава». За останні три місяці Развадовський дійсно встиг «прославитися», але дивно, коли встиг заслужити.

Ні перше, ні друге до негайної відставки генерала, зрозуміло, не приведуть, але покажуть неефективність Развадовського, у тому числі і його київських начальників.

Втім, і без міліцейського генерала наші медальєри без роботи не залишаться. Тепер будь-яка поважаюча себе контора виконує функції государя імператора – нагороджує власними орденами. У п'ятницю голову Харківської обласної ради Василя Салигіна було визнано гідним медалі Українського союзу ветеранів Афганістану «За заслуги» ІІ ступеня.

Ветеранам-аАфганцям удалося розглянути заслуги Василя Вікторовича, а от його товаришам-однопартійцям, схоже, ні. Про відставку нинішнього з облради говорять всі частіше та впевнено. При цьому дійсно зробити це може лише фракція Партії регіонів, що має абсолютну більшість в обласній раді.

У п'ятницю народний з України, новий керівник ХОВ ПР Дмитро Шенцев заявив, що «у нас кадрові питання не вирішуються директивами зверху вниз». За його словами, якщо з ініціативою зміни керівника виступлять представники фракції Партії регіонів в облраді, то не виключено, що відставка Василя Салигіна відбудеться. Після таких слів ініціативи знизу довго не затримуються.

В іншій партії й теж у низах на поточному тижні пролунали аналогічні ініціативи. «Наша Україна», яку точніше називати не силою, а політичною слабістю, у Харкові досить довго не подавала ознак осмисленого життя.

Днями в електронних ЗМІ з'явилися критичні висловлення активістів районних організацій НСНУ на адресу Андрія Руденко. Що депутат міськради й керівник Салтівського хлібозаводу в партійному житті – ніякий, відомо давно. Цікаво тільки те, що тепер цей факт озвучили самі члени «Нашої України».

Ліки від хронічної партійної безпорадності, щоправда, так і не знайдено. Навіть якщо Андрія Руденко згодом позбавлять непосильного лідерства, на чолі обласної організації залишиться Ярослав Ющенко, рідкої конспіративності товариш. Про його партійну діяльність не здогадуються навіть соратники. Періодичні спроби пожвавити НСНУ на Харківщині чомусь завжди нагадують косметичний ремонт однієї кімнати в аварійному будинку.

 

comments powered by HyperComments