Фігурки Лєніна й до сьогодні прикрашають кабінети харківських чиновників

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 5 липня 2010, 12:56
Хто такий Владімір Лєнін, напевно, знають всі. Адже зараз не є секретною інформація, про те, що Лєнін був організатором збройного Жовтневого перевороту восени 1917 р., ініціатором Громадянської війни в Росії та червоного терору, одним із засновників комуністичної партії Росії, ініціатором червоної інтервенції в Україну та знищення Української Народної Республіки. Але незважаючи на це, директор КСП “Харківміськліфт” Анатолій Кандауров має у своєму кабінеті фігурку Лєніна.
Фігурки Лєніна й до сьогодні прикрашають кабінети харківських чиновників

Достатньо чітко фігурку Лєніна в кабінеті харківського чиновника зафіксували відеокамери журналістів АТН. Саме тут, на 01.37 хвилині відеозапису видно фігурку більшовицького ката народів колишнього СССР.

Тепер неважко здогадатися, які політичні погляди має директор КСП “Харківміськліфт” Анатолій Кандауров.

Варто було б нагадати те, що в країнах Балтії, Скандинавії та Молдовії комуністична партія взагалі є забороненою. Звісно ж, не безпідставно. На це є суттєві історичні та політичні причини.  

Владімір Лєнін у 1917 році закликав більшовицьких революціонерів до масового терору населення, "контрреволюціонерів" і всіх тих, хто так чи інакше чинив опір проти більшовицького поневолення.

Черговим свідченням лєнінського терору є той факт, що13 червня 1918 р. був прийнятий декрет про відновлення смертної кари, згідно якого, розстріл міг офіційно застосовуватися за вироком революційних трибуналів. Лєнін особисто давав вказівки щодо посилення терору на місцях. Наприклад, у листі від 8 серпня Г. Ф. Федорову він пише: “У Нижньому, явно, готується білогвардійське повстання. Треба напружити всі сили, скласти трійку диктаторів (Вас, Маркіна й ін.), навести негайно масовий терор, розстріляти й вивезти сотні повій, що згуртовують солдатів, колишніх офіцерів тощо. Ні хвилини зволікання... Треба діяти щосили: масові обшуки. Розстріли за зберігання зброї. Масове вивезення меншовиків і ненадійних.”

Лист Лєніна до Пензенського ісполкому містить такі вказівки: “Необхідно зробити нещадний масовий терор проти куркулів, попів і білогвардійців; сумнівних зачинити в концентраційний табір поза містом... Декретуйте й запроваджуйте в життя повне обеззброєння населення, розстрілюйте на місці нещадно за всяку приховану гвинтівку”

Інформацію про терор, який чинив Лєнін зі своїми прибічниками і до сьогодні намагаються приховувати. Адже в багатьох школах та університетах на уроках історії України вчителі виправдовують Лєніна, запевняючи учнів і студентів у тому, що терор чинив лише Сталін (серед таких навчальних закладів є не лише ті, які розташовані на Сході, а й, наприклад, фізико-математична гімназія №21 міста Полтави тощо). Очевидно, що вчителів, які згодні виправдовувати злочини червоного терору в Україні вистачає, а звільнення з роботи, за викладення неправдивої інформації, що підриває національну свідомість молоді та частково впроваджує позитивне бачення України як комуністичної держави у складі Росії, - за законодавством навіть не передбачається.  

Очевидно, що діяльність Лєніна на теренах Слобожанщини жорстко не критикується, бо в іншому випадку, директор КСП “Харківміськліфт” Анатолій Кандауров не виставляв би фігурку цього більшовицького божка чималих розмірів у себе в кабінеті. Стає зрозумілим той факт, що харків’яни у своїй більшості й до сьогодні вивчають історію, яка приховує правду про нищення українського народу та його державності більшовицькою Росією.

comments powered by HyperComments