Вибори-2010: Харківська обласна рада VI-го скликання

Станіслав Аланін  |  Субота, 6 листопада 2010, 16:53
Обнародовані результати виборів до обласної ради
Вибори-2010: Харківська обласна рада VI-го скликання

6 листопада обласна виборча комісія оголосила результати змагань за місця в Харківській обласній раді. Висуванці 8 партій отримали мандати депутатів. Абсолютну  більшість місць – 93 зі 136 здобула Партія регіонів. У 56 мажоритарних округах із 68 партія влади святкує перемогу. Серед переможців найчисельнішу групу складають штатні працівники цієї самої влади – глави  державних адміністрацій та голови місцевих рад на чолі, зрозуміло, з Михайлом Добкіним та Сергієм Черновим. У багатомандатному окрузі ПР здобула 37 депутатських мандатів із 68 можливих. Не помилились з вибором також вчорашні нашеукраїнці Олег Шаповалов, Сергій Зеленський, Ваграм Гулян. Їх балотування в округах від Партії регіонів забезпечило їм депутатські мандати.

«Батьківщина» отримала 15 місць у Харківській обласній раді (в 2006 - 21). Дванадцять кандидатів на чолі з Арсеном Аваковим перемогли за партійним списком, ще троє – у округах. Останні, до речі, трохи здивували навіть своїх. На перемогу саме цих кандидатів у штабі не надто сподівались.

«Сильна Україна» матиме третю за чисельністю фракцію – 9 депутатів. П’ять кандидатів отримають місця за виборами у багатомандатному окрузі, ще четверо перемогли за мажоритаркою.

Комуністи мають 8 мандатів (в попередньому скликанні - 9). У КПУ немає жодної перемоги в мажоритарних округах.

Соціалісти можуть святкувати з особливим піднесенням. В попередньому складі облради не було жодного, а зараз – аж 4 депутатів від СПУ. Один переміг у окрузі, інші потрапили за партійним списком.

У Народної партії трохи скромніше – нуль депутатів вже у минулому, а 31 жовтня 3 «народників» перемогли у мажоритарних округах.

«Фронт змін» за прикладом свого лідера Олександра Давтяна програв мажоритарні округи, але за списком здобув 3 мандати. Харківські «фронтовики» демонструють власну специфіку: якщо загалом по Україні їх однопартійці значно випереджають за результатами «Сильну Україну», на Харківщині навпаки.

Один мандат до облради здобув висуванець Партії промисловців та підприємців у мажоритарному окрузі.

 

ТЕГИ: вибори
comments powered by HyperComments