Транспорт Харкова: "чорний" понеділок

Неділя, 19 грудня 2010, 13:57
У понеділок, 20 грудня, міський електротранспорт буде страйкувати
Транспорт Харкова: "чорний" понеділок

У понеділок 6 грудня харків'ян заскочила зненацька "оптимізація" автобусних маршрутів. Минуло два тижні, і в черговий "чорний" понеділок в місті зупиняться трамваї і тролейбуси. Як заявив керівник ініціативної групи "Прорвемся"  Андрій Ільгов, на 20 грудня запланований попереджувальний страйк працівників ХКП  "Міськелектротранс". Жоден тролейбус та трамвай, за його словами, на маршрут не вийде.

Робітники комунального підприємства будуть вимагати повної виплати заборгованості по заробітній платі, призупинення реорганізації  "Міськелектротрансу" в КП "Харків пасажирський" та створення комісії з розслідування ситуації на підприємстві. Невиплати заробітної плати працівникам комунального транспорту в Харкові давно вже є масштабною та хронічною проблемою.

За інформацією агенції  "Status Quo", у вересні та жовтні 2009 р. працівники "Міськелектротрансу" вже страйкували через тривалі затримки зарплати. Останній, третій за рахунком страйк, відбувся 11-13 січня 2010 р.  Зазвичай обурених транспортників міська влада заспокоює частковими виплатами та щедрими обіцянками, а згодом намагається позбутися найбільш активних учасників страйків.

За словами А.Ільгова, заробітну плату комунальники не отримували аж з липня поточного року. В свою чергу, харківська влада в особі першого заступника мера Олександра Кривцова визнає, що станом на 1 грудня заборгованість по зарплаті на ХКП  "Міськелектротранс" становила 18,7 млн. грн. Ще 30 млн. заборгували до Пенсійного фонду.

comments powered by HyperComments