Архієрейська Свята Літургія в Свято-Дмитрівському храмі

Ліна Кажан  |  Субота, 8 січня 2011, 14:44
Українська автокефальна православна церква (УАПЦ) святкує Різдво Господа нашого Ісуса Христа.
Архієрейська Свята Літургія в Свято-Дмитрівському храмі

7 січня 2011 р. багато вірян прийшло на службу до харківського Свято-Дмитрівського храму УАПЦ, що розташований на вул. Полтавський шлях, 44. О 09:00 почалася Архієрейська Свята Літургія. Священики та парафіяни УАПЦ зверталися до Бога з молитвами. Владика Ігор благословив усіх присутніх та помолився за вище духовенство Церкви.
Потім хор почав співати про народження Спасителя. Славили Пречисту Діву Марію. Згадали про останні дні життя Ісуса Христа та його служіння, розповіли про жертву Месії і чудове воскресіння Сина Божого.
У середині служби Владика Ігор (Ісіченко), архієпископ Харківський і Полтавський Української Автокефальної Православної Церкви, зачитав Святе Писання. Потім він звернувся до парафіян з проповіддю. Було пояснено всі обставини, що передували Різдву. Архиєпископ закликав вірян перечитати вдома перші глави Євангелій від Матвія та Луки.
 Завершилася служба прийняттям причастя. Після цього Владика Ігор запросив усіх до сусідньої кімнати. Там відбувся вертеп. Харків'яни зі Спілки української молоді приготували цікаву костюмовану виставу. Хлопці та дівчата співали колядки. Було показано, як волхви долаючи на своєму шляху різні перешкоди, йшли вклонитися немовляті Христу. «Христос народився! Славімо Його!» - лунало з усіх боків.

 

comments powered by HyperComments