Учасники пікету нагадали міліціянтам славні сторінки з історії України

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 18 січня 2011, 09:35
У Харкові 17 січня відбувся пікет обласної міліції. Мешканці міста вимогали не чіпати Український Культурний Центр "Юність" та припинити терор проти письменників і журналістів.
Учасники пікету нагадали міліціянтам славні сторінки з історії України

Організаторами пікету були харківські осередки Народного Руху України та ВО «Свобода». Також до заходу долучились деякі представники «Зеленого фронту», ВО «Батьківщина» та перехожі.

Під стінами будинку міліції міг виступити кожен охочий. Пікетувальники скандували різні гасла, наприклад: «Ні тоталітарному режиму», «Звільніть Луценка», «Свобода слова», «Слава Україні», «Ні репресіям в Україні» тощо.

Коли перехожі, з невеличких промов дізнавались про рейдерське захоплення приміщення Українського Культурного Центру, деякі з них охоче приєднувалися до пікету.

Про політичне цькування письменниці Марії Матіос знає практично кожен українець. Пікетувальники вимагали не чинити тиск на письменників і журналістів. Дехто з промовців нагадував міліціянтам славні сторінки з історії України - повстання, революції і наголошував на тому, що влада змінюється, а їм – правоохоронцям, треба працювати не два чи три роки, а значно довше.

Учасники пікету з великою гордістю розповідали про діяльність ОУН-УПА і пообіцяли міліціянтам організувати масове повстання проти чинної влади і політичного терору.

Пікет будинку міліції завершився мирно. Але багато людей відчуває серйозну загрозу того, що репресії будуть продовжуватись. Мешканців Харкова також непокоїть те, що талановиті письменники, журналісти і науковці можуть виїхати закордон, а в Україні залишаться алкоголіки, наркомани та малочисельне убоге населення і жебраки. 

 

comments powered by HyperComments