Ігор Швайка - знову кандидат. Проміжні вибори в Кегичівському районі (оновлено)

Неділя, 23 січня 2011, 18:24
Визначені кандидати до Харківської обласної ради на проміжних виборах 6 лютого. Один з них змагатиметься за перемогу, інші - за впізнавання.
Ігор Швайка - знову кандидат. Проміжні вибори в Кегичівському районі (оновлено)

Обласна виборча комісія зареєструвала кандидатів у депутати Харківської облради в мажоритарному окрузі № 43. Цей округ - один з найменших на Харківщині, він охоплює селище міського типу Чапаєве та вісім сільрад Кегичівського району. Обраний там 31 жовтня 2010 р. депутат - голова Кегичівської районної держадміністрації Жанна Чинкова трагічно загинула в автокатастрофі наприкінці листопада. 

На 6 лютого призначені нові вибори. Зараз зареєстровано трьох кандидатів: від Партії регіонів - Олександр Колос, голова првління ВАТ "Насіннєве", від Всеукраїнської партії Народної довіри - фермер Василь Чернецький та від ВО "Свобода" - голова обласної організації Ігор Швайка. Останній на партійній конференції отримав благословіння на балотування від Архієпископа Харківського і Полтавського УАПЦ Ігоря (Ісіченко).

Під час попередньої, чергової виборчої кампанії округ № 43 демонстрував низький рівень конкуренції та невисоку явку (на дільниці тоді прийшло трохи більше 4,5 тисяч виборців зі списочних 8 тисяч). Змагались лише четверо кандидатів і нині В.Чернецький - єдиний учасник виборів 31 жовтня. Він, до речі, здобув найменше голосів серед усіх кандидатів. "Батьківщина" та "Сильна України" ще в грудні вирішили не витрачати ресурсів на непрохідний для себе округ. Адже минуле голосування на Кегичівщині дало кандидату від "Регіонів" абсолютну більшість - понад 2700 голосів.

Харківські "свободівці", між іншим, мали нещодавно маленьку приємність. Вперше, мабуть, в історії Харківщини кандидат "Свободи" виборов депутатський мандат. У результаті проміжних виборів до селищної ради районного центру Печеніги, що відбулися 9 січня, депутатом став фермер, кандидат у члени ВО "Свобода"  Микола Ноженко. Він переміг в окрузі №19 за підтримки 40% виборців з тих, що взяли участь в голосуванні.

Ігор Швайка нині всерйоз змагається за депутатський мандат Харківської обласної ради. За свідченнями опонентів, "свободівці" сьогодні на додаток до власної активності мають ще й значні фінансові ресурси для ведення виборчої кампанії. До агітації за Швайку залучено одного з найвідоміших однопартійців - народного артиста України Богдан Бенюка, заступника голови партії та депутата Київської обласної ради.

comments powered by HyperComments