Харків відзначив чергову річницю Соборності України

Жанна Титаренко  |  Субота, 22 січня 2011, 15:41
В заходах у різних частинах саду ім. Шевченка взяло участь понад 300 людей. Довгий живий ланцюг вишикувався від пам’ятника Тарасу Шевченку до станції метро «Університет».
Харків відзначив чергову річницю Соборності України

Організаторами заходів стали українські  національно-демократичні сили регіону. Крім покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, виступили представники місцевих осередків політичих партій та громадських організацій.

На мітингу булоголошено про створення Координаційної ради місцевих осередків партій, які виступають за кардинальну зміну влади в країні і порятунок української державності. Єднання українських сил скріпили підписами голови харківських осередків: партії «Реформи і Порядок» Іван Варченко, Української Народної Партії Василь Третецький, Народного Руху України Олександр Денисов, "Народної Самооборони" Костянтин Ісаєв, ВО «Батьківщина» Арсен Аваков та партії «За Україну» Євген Ярошенко.

Біля пам’ятника Тарасу Шевченку молився за єднання українського народу і спасіння душ настоятель Іоанно-Богословського храму Української Православної Церкви Київського Патріархату о. Віктор Маринчак.

Представник "Зеленого фронту" Юрій Кальченко повідомив присутніх про те, що їхня громадська організація ближчим часом збирається провести всенародне віче на майдані Свободи в Харкові. Цей захід, на думку його організаторів, має зібрати усі здорові сили регіону задля вироблення загальної лінії боротьби з антиукраїнським режимом, що панує сьогодні в Україні.

Останнім акордом заходу став живий ланцюг, який вишикувався від пам’ятника Т. Шевченку до станції метро «Університет».

Харківський осередок ВО «Свобода»  провів інший захід, який відбувся біля каменю на честь проголошення незалежності України.  Архиєпископ Харківський і Полтавський Української Автокефальної Православної Церкви Ігор (Ісіченко) помолився за збереження української державності. Також відбулось урочисте покладання квітів.

Тим не менш, не можна не зауважити неприємний інцидент, який стався, коли ведучий заходу, представник ВО «Свобода» Олександр Ґава намагався нарешті відібрати мегафон у голови обласного осередку "Братства політв’язнів і репресованих" Анатолія Здорового, який у звичній для себе манері довго і розлого намагався донести до відома присутніх свої й так давно відомі погляди.

Маю надію, що цей неприємний епізод не зіпсував загальний святковий настрій присутніх.  

comments powered by HyperComments