Харківський Університет Мистецтва отримав статус Національного

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 25 січня 2011, 23:53
Щорічна зустріч ректорів і студентів відбулась саме в приміщенні історичної Харківської Консерваторії. Заодно всі разом відсвяткували День св. Тетяни і День студентів.
Харківський Університет Мистецтва отримав статус Національного

Молодіжний Слобожанський оркестр Харківської Консерваторії виконав твори Чайковського та інших класиків. Адже останній концерт Чайковський дав саме в Харкові.

Студентський гімн під керівництвом диригента Андрія Сиротенка виконували майже всі студенти, які навчаються за напрямом вокалу. Весь зал стояв і слухачі теж співали. Святкового настрою додав ансамбль народних інструментів «Весела Банда».

Родзинкою концертної програми були лауреати міжнародного конкурсу, що відбувся у Франції – Олеся Купіна та Леонід Попов, які продемонстрували високий рівень гри на кларнеті у супроводі роялі.

Солістка Сніжана Гращенко вразила слухачів оперним співом. Тієї миті відчувалась величезна різниця між звичайним аматорським і професійним вокалом.

Студенти та викладачі отримали численні привітання з нагоди присвоєння університету статусу Національного (17 січня поточного року президент України підписав відповідний указ).

Долучився до заходу також міський голова Геннадій Кернес. Він поздоровив студентів зі святом, привітав директорку Харківської консерваторії з Днем св. Тетяни, подарував їй величезний букет квітів. Але студенти теж очікували від міського голови подарунки, але не отримали нічого. Дехто навіть образився.

«Так, ми відіграли концерт. Усі послухали. А квіти та подарунки як завжди отримує адміністрація. У чому полягає наше свято – невідомо» – сказала одна студентка.

І дійсно, в залі сиділо кілька представників харківської влади, але жодної квіточки виконавцям подаровано не було.

Та все ж радістю для студентів стали щасливі очі слухачів і гучні оплески, які передавали величезне захоплення їх грою і талантами.   

comments powered by HyperComments