«Зелений фронт» розпочав створення спеціальних органів самоорганізації населення

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 4 лютого 2011, 03:48
На основі закону «Про органи самоорганізації населення» та закону «Про об’єднання громадян» «Зелений фронт» розпочав створення спеціальних органів самоорганізації населення по всій вертикалі державного управляння, починаючи з будинкових та вуличних комітетів і вже підготував відповідні звернення до Президента України та Уряду.
«Зелений фронт» розпочав створення спеціальних органів самоорганізації населення

За такої системи представники будинкових та вуличних комітетів будуть об’єднуватись у ради мікрорайонів. Вибрані ними представники рад мікрорайонів об’єднуватимуться в районні ради органів самоорганізації. А вибрані ними представники за аналогічним принципом утворять міську раду органів самоорганізації.

За словами юриста Євгена Соловйова, така міська рада самоорганізації відповідно до чинного законодавства України має право входити до складу виконкому міської ради.

Члени «Зеленого фронту» переконані, що в майбутньому, від посади міського голови можна буде взагалі відмовитися і очолюватиме міську владу голова міських органів самоорганізації.

Громадський актив Харківщини звертається до президента України, уряду та багатьох інших посадових осіб з проханням використати всі можливості для інформування населення про органи місцевої самоорганізації.

Засідання «Зеленого фронту» відбуваються в приміщенні громадського об’єднання «Поступ», де кожна людина має право висловити свою думку і запропонувати свої ідеї не лише для порятунку зелених зон міста, а й інших корисних для українського народу справ.

Нині «Зелений фронт» утворив спеціальну робочу групу громадських активістів, які постійно контролюють місця незаконного продажу підсніжників. Екологи також закликають захищати не лише ті рослини, які занесені до Червоної Книги України, а й ті, що є маловивченими.

Члени робочої групи «Зеленого фронту» після виявлення торгівлі підсніжниками, а зокрема в переході між станціями метро «Совєтська» та «Історичний музей» завжди повідомляли про це в міліцію і домагалися оформлення протоколу та покарання за незаконну торгівлю рідкісними квітами. Після постійних заходів контролю і звернень, такої торгівлі стало значно менше. Тобто, членам «Зеленого фронту» вдається довести, що справжні дієві громадські організації можуть позитивно впливати на стан справ у місцевій громаді, і брати в цьому посильну участь під силу кожному з нас. 

 

comments powered by HyperComments