Харківська влада ухвалила рішення про ліквідацію Українського Культурного Центру «Юність»

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 4 лютого 2011, 13:58
До цього чорного списку ввійшли також Обласний Центр Народної Творчості та мистецька галерея Слобожанщини.
Харківська влада ухвалила рішення про ліквідацію Українського Культурного Центру «Юність»

Такий процес харківські чиновники називають реорганізацією закладів культури. Але приміщення Українського Культурного Центру (УКЦ) вже здано в оренду підприємству «Титан плюс», а з працівниками цього закладу намагаються перервати трудовий договір. Натомість, ніякого нового культурного центру не створено і професійним акторам пропонують стати на біржу зайнятості або працювати у сфері туризму, хоча де конкретно, таку інформацію не надають.

Директор УКЦ «Юність», заслужений артист України Олександр Гава заявив, що він уже отримав наказ від 17 січня поточного року про припинення трудового договору всіх працівників цього закладу.

Олександр Гава не входив до ліквідаційної комісії УКЦ, тому жодного зі своїх працівників звільняти не буде. Сам Олександр уже отримав наказ про припинення трудового договору, але хто його звільняє у наданому документі не вказано.

В Українському Культурному Центрі працювало 30 фахових людей. Тепер у них немає навіть приміщення, у якому можна було б проводити репетиції та мистецькі заходи.

Аналогічна ситуація відбувається і з Обласним Центром Народної Творчості. Де будуть зберігатися ікони 17-18 сторіччя, вишиті рушники та інші експонати, поки що невідомо.

А відомо лише одне, що перед ліквідацією цих закладів міська влада викликала всіх заступників керівників названих закладів та бухгалтерів, які в них працювали, і запевнила їх у тому, що будуть створені нові заклади, їхня платня та життя покращаться. Також їх прохали заспокоїти всіх працівників, аби не було паніки.

Заспокоювати мешканців міста харківським чиновникам також допомагають контрольовані ними засоби масової інформації, які в той час, коли вже є наказ про припинення трудових договорів, нахабно брешуть про те, що нікого не звільнили і звільняти не будуть.

Місцева антиукраїнська влада робить усе можливе для того, аби здійснити ліквідацію цих закладів без розголосу та не чути зайвої критики за таку діяльність.

comments powered by HyperComments