СНІД прирівняли до звичайних хронічних захворювань, таких як цукровий діабет чи бронхіт

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 8 лютого 2011, 03:49
Хоча ліків від такої хвороби поки що не винайдено, СНІД перестають називати смертельним вірусом. Водночас ВІЛ-інфіковані починають збиратися у спільні громади і сприяти поширенню епідемії.
СНІД прирівняли до звичайних хронічних захворювань, таких як цукровий діабет чи бронхіт

7 лютого у Харкові відбулась прес-конференція присвячена цьому питанню. До розмови було запрошено гостя з Німеччини Бурхарда Хілдебрандта, який не приховує інформацію про свою хворобу і відкрито заявляє про те, що він інфікований та директора Харківського центру для людей хворих на СНІД  Сергія Дмітрієва.

Усе починалось дуже добре, журналістам розповідали, що хворі на СНІД мають право на життя і тому вони повинні мати усі права і свободи, так як і звичайні громадяни, а ЗМІ повинні боротися проти дискредитації таких людей.

Але потім, німецький гість з величезним захопленням розповів про те, як можна гарно і безтурботно жити зі СНІДом. Звісно, що в таке повірити складно. Але розмова дійшла навіть до того, що Бурхард Хілдебрандт та Сергій Дмітрієв почали активно агітувати за те, що вдягнувши презерватив, можна сміливо займатися сексом з ВІЛ-інфікованими, бо в іншому разі, така боязнь призводить до дискредитації хворих.

Таке нахабство у кореспондентки «Справжньої варти» викликало низку запитань і публічних пояснень. Адже вірус СНІДу є дуже маленьким, а презерватив має пори, тому є дуже велика імовірність проникнення цього вірусу. Якщо мікроскопічні розміри привести до більшого масштабу, то вийде приблизно така картина: на відстані 11 метрів від футбольного поля лежить м’яч. Імовірність того, що вдаривши по м’ячу ми попадемо в площину поля є великою. Аналогічно і для СНІДу. Крім того, на останніх стадіях захворювання вірус передається через дотик до шкіри. Зокрема в деяких масажних кабінетах вимагають спеціальні довідки про відсутність СНІДу.
 На такі закиди і запитання С.Дмітрієв  назвав поширювачів цієї інформації дуже брутальним нецензурним словом. Потім, не заперечуючи того, що звичайні презервативи дійсно мають великі пори, а вірус є малесеньким відносно них і може легко проскочити, пан Сергій почав говорити про те, що шари такого латексу накладаються одне на одного сотнями разів, і ймовірність того, що всі дірки співпадуть є низькою.

Але товщина латексу презерватива знаходиться в межах від 0,4 мм. до 0,16 мм і його стінки є цілісними, а не розшарованими. Уявіть собі, що у презервативі є дійсно сотні шарів латексу, а між ними повітря. Тоді коли його притиснути, повітря буде рухатись в різних напрямах створюючи додатковий внутрішній тиск і презерватив просто лопне. Саме через таку фізичну закономірність не радять одягати одразу два презервативи, тому що між ними залишиться хоч якась частинка повітря і один з них, або навіть обидва тріснуть. Крім того, фахівці привели таке порівняння не для одного шару, а для стінки звичайного презерватива.

Якщо Ви не довіряєте цим поясненням, то читайте що далі говорили прихильники вільного сексу. В ході прес-конференції той же самий Дмітрієв Сергій заявив, що для операцій ВІЛ-інфікованим потрібні спеціальні кольчужні рукавички, вони дуже дорого коштують, але пацієнт в обов’язковому порядку їх мусить купувати. Такі рукавички є значно міцнішими і щільнішими у порівнянні зі звичайними.
Виходячи з цього маємо, що лікар, який робитиме, наприклад, аборт людині хворій на СНІД, одягне кольчужні рукавички, а пересічним мешканцям пропонують займатись сексом у звичайному тонесенькому презервативі, бо інакше ж будуть принижуватися права інфікованих.

Той факт, що на останніх стадіях захворювання СНІД передається через дотик, промовці також заперечували. Але разом з тим, Бурхард, який отримав діагноз СНІДу ще в 1994 році навмисне потиснув декому з журналістів руку.

На останок, гість з Німеччини також додав, що про боротьбу з епідемією СНІДу мають думати журналісти, а він дбає про захист прав хворих.

Сергій Дмітрієв на запитання про те, чи він має діагноз СНІД, відповідати відмовився, пояснюючи це тим, що це є конфіденційною інформацією, але жодного разу не заперечив такої можливості.

Хворобу СНІД С.Дмітрієв (жодної інформації про свою освіту не надав) прирівнює до звичайних хронічних захворювань, таких, наприклад, як бронхіт, цукровий діабет тощо.

З цього всього бачимо, що хворі на СНІД організовують активну пропаганду вільного сексу в звичайних презервативах, а не спеціальних кольчужних рукавичках, і скаржаться на обмеження їхніх прав, і в плані сексу теж.

comments powered by HyperComments