Книга Адольфа Гітлера "Моя боротьба" вилучена прокуратурою Харкова. Також постраждав російський послідовник фюрера

Четвер, 10 лютого 2011, 23:25
Харківська міська прокуратура вирішила перевірити як виконується закон про захист суспільної моралі. Після цього прокурори вступили в "боротьбу" та зустріли "удар".
Книга Адольфа Гітлера "Моя боротьба" вилучена прокуратурою Харкова. Також постраждав російський послідовник фюрера

Як повідомив агенції  "Інтерфакс-Україна"  прокурор Харкова Євген Попович, під час перевірки у одного з підприємців книжкового ринку "Райский уголок" вилучено 21 примірник книги  А. Гітлера "Mein Kampf"  та 30 екземплярів книги "Удар русских богов".

у 2009 р. Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі книгу «Mein Kampf» було визнаною такою, що не відповідає чинному законодавству. Праця фюрера, на переконання експертів, містить інформацію, яка пропагує ідеологію фашизму, розпалює національну та релігійну ворожнечу, принижує та ображає єврейську та інші нації за національною ознакою.

Харківська прокуратура порушила проти книготорговця справу за статею 300 Кримінального кодексу України - "ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, які пропагують культ насилля та жорстокості". Як заявив Є.Попович,  "ми з'ясуємо, яким чином ці книги потрапили на прилавки, чи були вони виготовлені в друкарні або це самвидав", - заявил Попович.

Ще в одному місці - військовому магазині "Мілітарист"  співробітники прокуратури знайшли та вилучили футболки із зображенями свастики. Якщо експерти вирішать, що такий одяг можна вважати пропагандою фашизму, не виключено порушення ще однієї кримінальної справи.

Цікаво, що єдине відоме видання гітлерівської книги в Україні здійснило саме харківське видавництво ТОВ «Свитовид» у 2003 р. (російською мовою). Українського перекладу окремою книгою взагалі невідомо. 

В Росії «Mein Kampf» видавалась щонайменше чотири рази.  З 2002 р. федеральним законом «Про протидію екстремістській діяльності» вона включена до переліку заборонених книжок, хоча й після цього і друкувалась, і продавалась.

Інша вилучена прокуратурою Харкова книга - "Удар русских богов" належить авторові, відомому під псевдонімом «Владимир Алексеевич Истархов». З 2000 р. витримала в Росії кілька перевидань. Вона також зараз визнана в РФ  такою, що пропагує ідеї нацизму та екстремізму.  За поширення або продаж цієї книги російськими судами з 2006 р. неодноразово ухвалювались обвинувачувальні вироки

У книзі «Удар русских богов» автор трактує іудаїзм, християнство, масонство та комунізм як «єврейські релігії, створені як інформаційна зброя для захоплення і встановлення світового панування вищою єврейською олігархією та її сатанинськими господарями». З наведеної щойно цитати читач  бачить, що письменник сучасний, бо в стару маячню втуляє модернове словосполучення "інформаційна зброя". Ще більше тішить наявність у ненависної "єврейської олігархії" якихось, хай й сатанинських, але господарів. Тобто, над "світовим" урядом може бути ще вищий, ймовірно, позаземний уряд. Анонімний автор також закликає пробудити в російському народі «дремлющие силы»  на грунті ведичних знань.

comments powered by HyperComments