Більше сотні людей вийшло на пікет до Харківської обласної державної адміністрації

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 15 лютого 2011, 15:42
Приводом для пікету став приїзд президента України Віктора Януковича до Харкова. Люди вимагали припинити політичні репресії в Україні, розкрадання державного майна та інфляцію.
Більше сотні людей вийшло на пікет до Харківської обласної державної адміністрації

Організатором такої акції став Харківський осередок партії ВО «Cвобода». Жодних радикальних дій під час пікету не планувалося і не було, але для охорони порядку міська влада виставила більше 40 міліціянтів, в оточенні яких і проходив захід.

Голова Харківського осередку ВО «Свобода» Ігор Швайка передав до президента України спеціальне звернення у якому вимагає припинити нищення українських націоналістичних сил та засобів масової інформації.

На випадок невиконання цих вимог у заяві також вміщено попередження «Іще кілька місяців нахабної антисоціальної та антинаціональної політики – і цьогорічні події в Алжирі та Єгипті здадуться Вам оксамитовою революцією... Українці – волелюбна європейська нація, яка не терпітиме доморощеного Хосні Мубарака протягом 30 років!... Всенародне очищення влади з косами, вилами, палицями та запальними сумішами стане питанням кількох місяців!»

У зверненні до президента також нагадується про Хмельниччину, Коліївщину, звитягу Холодноярівців та вояків УПА.
Водночас Ігор Швайка наголосив на тому, що він особисто не планує виводити на вулицю людей з вилами чи палицями, бо вони вийдуть самі.

Члени ВО «Свобода», які долучилися до пікету Харківської облдержадміністрації, неодноразово скандували різні гасла проти політичних репресій.

За словами їх очільника І. Швайки, майже кожен член Харківської  організації ВО «Свобода», і він в тому числі, побував на допиті в міліції або прокуратурі. Крім того, чиниться психологічний тиск на членів їх родин.

Ігор Швайка також зауважив, що адвокати ВО «Свобода» нині намагаються захищати арештованих тризубівців. Але детальна інформація з цього питання поки що не розголошується.

До пікету також долучилися члени «Зеленого фронту» та Харківського осередку ВО «Батьківщина». Люди висловили свій протест проти підвищення тарифів за комунальні послуги та проїзд у міському транспорті. Деякі пікетувальники заявляли про те, що вони дійсно налаштовані дуже радикально, і коли потеплішає на вулиці, вони будуть повністю готові до силових дій, бо втрачати їм уже нічого.

comments powered by HyperComments