Страйковий комітет Харківської області пікетував обласну адміністрацію. Президенту передали рішучі вимоги харківців.

Ігор Алексєєв  |  Середа, 16 лютого 2011, 11:06
Після сьогоднішнього мітинґу будівлі обласної державної адміністрації активісти громадських орґанізацій «Прорвемось!» та «Слобожанщина» передали Президентові звернення від імені народу України.
Страйковий комітет Харківської області пікетував обласну адміністрацію. Президенту передали рішучі вимоги харківців.

На мітинґу були присутні активісти Страйкового комітету Харківської області, які перед громадою зачитали вимоги страйкового комітету, сформульовані ще 2го Грудня. Переглянути вимоги страйккому можна на сайті об'єднання підприємців Харківської области «Слобожанщина». Голова «Слобожанщини» - Борис Гаврилович Калашников є також головою Страйкового комітету.
Страйкком було засновано на початку грудня минулого року. Він являє собою координаційну раду громадських орґанізацій, переважно правозахисних і таких, що захищають малий бізнес та відстоюють права громадян на соціальне забезпечення. Засновниками страйккому є ОПХО «Слобожанщина», Правозахисна ґрупа «Прорвемось!» (більшість активістів комітету звідти), «Зелений Фронт», Харківська обласна орґанізація Всеукраїнської профспілки працівників малого, середнього бізнесу та самозайнятих осіб «Уніпроф», Харківське обласне представництво ВГО СГОУ «Народна Рада», Харківська обласна молодіжна громадська орґанізація «Надія Нації». Зараз до страйкового комітету увійшли ще більш ніж двадцять орґанізацій, серед них «Всеукраїнська незалежна профспілка» та «Громадська рада Харківщини».
Смисл створення страйккому – це координація роботи орґанів громадянського суспільства Харківщини. Відповідно діяльність страйккому – це діяльність усіх орґанізацій, разом узята, при цьому вони діляться інформацією, мають потенційну можливість швидко залучити сотні людей на акцію протесту, як це було перед першою заявою страйккому у кінці листопада. Працюючи у посиленому режимі, правозахисники та громадські діячі можуть реаґувати на нахабну поведінку влади злагоджено та розраховуючи на допомогу одне одного. Діяльність більшості орґанізацій у комітеті полягає в основному у юридичному захисті бізнесменів, які звертаються.
Але сьогодні керівники та заступники керівників декількох орґанізацій вийшли на пікет біля ХОДА, бо громадськість треба знайомити з вимогами страйкового комітету, і тому що сьогодні була чудова нагода передати вимоги Президентові.
Прийняти текст вимог вийшов представник Президента Костянтин Кокарєв. Борис Калашников особисто вручив йому  радикальні та аґресивні вимоги страйккому, на яких була помітка «особисто до рук». Представник голови держави не обіцяв передати особисто до рук, але ввічливо відповів, що Адміністрація Президента розгляне вимоги… Як завжди…

 

comments powered by HyperComments