Ігор Швайка: З націоналістів свідомо «ліплять» образ ворога, що винний в усіх бідах

Середа, 16 лютого 2011, 23:27
Підрив пам‘ятника Сталіну в Запоріжжі та так звані теракти в Макіївці є нічим іншим, як сліпим мавпуванням політики Владіміра Путіна в Росії, який за рахунок віртуальних війн відвертає увагу людей від соціяльної кризи. Сьогодні адміністрація Януковича-Азарова, що «дореформувалася» до повного колапсу економіки, намагається сформувати образ ворога-націоналіста, що винен в усіх негараздах держави.
Ігор Швайка: З націоналістів свідомо «ліплять» образ ворога, що винний в усіх бідах

Про це в ході прес-конференції в інформаційній аґенції «МІСТ-Харків» заявив голова Харківського обласного осередку ВО «Свобода» Ігор Швайка.

«Будучи юристом, засвідчую, що жодних законних підстав для допиту свободівців з різних областей для з‘ясування причетності до Макіївських подій немає. У Росії путінська адміністрація придумала Беслан, вибухи будинків, аеропортів та електропотягів. Янукович, в усьому мавпуючи своїх кремлівських хазяїв, вигадав Запорізького «Сталіна» та вибухи в Макіївці», – зазначив Ігор Швайка. Свободівець додає: за півгодини до конференції мав телефонну розмову із очільником Житомирської обласної організації партії Сидором Кізіним, що захищає запорізьких хлопців, нібито винних у підриві монумента комуністичному диктатору. Суддя безпосередньо забороняє Кізіну брати участь в засіданні, мотивуючи це тим, що в підозрюваних уже є адвокат. Так само їх катують в обласному СБУ. Усе це, за словами Ігоря Швайки, свідчить про початок нового кола політичних репресій.

«Влада неспроможна керувати державою. Іще місяць-два, й українці виженуть біло-синю орду з косами та вилами. Усвідомлюючи це, уряд Януковича-Азарова вирішив звинуватити в усіх гріхах тих, хто завтра очолить народний опір. Себто, Партія реґіонів свідомо дискредитує національні сили та намагається знищити їх під загальний «одобрямс». Важливо, що під час усіх допитів, що мали місце на Харківщині, у свободівців «між іншим» запитували списки членів осередків, їхні адреси та телефони.

Наразі УНІАН оприлюднено інформацію, що «теракт» у Макіївці розкрито. Але, як зауважує голова Харківської «Свободи», це лише передвіщає нові «вибухи» й «терористичні атаки» в недалекому майбутньому. «Через підконтрольні ЗМІ можновладці виноситимуть віртуальну війну з вітчизняним тероризмом на перші шпальти. Водночас закабалення українців через позики МВФ, дерибан бюджету під приводом «Євро-2012», трудове й пенсійне рабство – усе це за задумом реґіоналів має перебувати в тіні суспільної уваги! Як і те, що протягом року соціяльне розшарування між чиновниками та звичайними громадянами зросло у рази».

Відповідаючи на питання з приводу візиту Президента Віктора Януковича на Харківщину, що відбувся напередодні, Ігор Швайка звернув увагу на те, що мало хто запитує сухий результат цієї події: «Для Януковича на майдані Свободи виставили новенькі тролейбуси й автобуси виробництва Львівського автозаводу нібито для потреб «Євро-2012». Він навіть не зупинився їх роздивитися. Засідання т.зв. обласного комітету з економічних реформ за його участі так само було суто декоративним. Візит Януковича до «Хартрону» та Заводу ім. Шевченка, що хронічно перебувають у стані руїни, обернулося виключно на роздачу солодких обіцянок. При тому, що сьогодні ця ж біло-синя влада звільняє із харківських заводів тисячі людей. Пустопорожність Президентських відвідин Харкова – щ півбіди! Додайте до цього те, що 15 лютого пересуватися містом було неможливо – через приїзд «його величності» харківську транспортну систему знову паралізувало!».

Важливо, зазначає свободівець, що місцеві реґіонали обіцяли вивести на майдан Свободи 10 тис. своїх прихильників для привітання «лідера». Учора на майдан вийшла лише «Свобода» та опозиційні громадські організації. Палких прихильників політики «партії та уряду» серед людей здорового глузду немає в принципі, а традиційна практика зганяння бюджнтників не діє в лютий мороз. «За що люди мають виходити на «біло-сині» майдани, з якими гаслами? Ми за підняття тарифів, за підвищення пенсійного віку, нищення малого й середнього бізнесу, чи як? Давайте всі визнаємо, що протягом 2010 р. Партія реґіонів «дореформувалася». Жодного плану чи бачення майбутнього Української нації ані в Януковича, ані в Азарова чи ще когось із їхньої когорти немає!»

comments powered by HyperComments