Під час зустрічі з мешканцями Харкова відомий український історик Ярослав Грицак заявив про нестачу комунікацій між Східною та Західною частинами України

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 22 лютого 2011, 17:24
Для вирішення цієї проблеми відомий український історик, мешканець Львова звернувся до представників Харківської та Львівської влади з пропозицією значно знизити ціну квитків, а особливо на великі відстані в межах території України. А представники Львівської влади для об’єднання українського народу подарували для Харківського Національного Університету ім. Каразіна кілька десятків цінних книжок.
Під час зустрічі з мешканцями Харкова відомий український історик Ярослав Грицак заявив про нестачу комунікацій між Східною та Західною частинами України

«Нації будуються на розвинених комунікаціях», - сказав Ярослав Грицак.

Адже далеко не кожен харківець був у Львові, і для більшості мешканців Східних і Південних теренів України така поїздка не є реальною через брак коштів. 

Коли Ярослав Грицак попросив, щоб кожен з присутніх у залі, який був у Львові підняв руку, то виявилося, що серед студентів таких багато, але значна частина з певних причин не мали такої поїздки. 

Ярослав Грицак вважає, що мешканці Сходу і Заходу мало знають одне одного і тому між ними немає взаємо порозуміння. 

Відомий історик також наголосив на тому, що нині необхідно працювати над питаннями національного примирення, так як, наприклад, цим займаються у певних наукових центрах на Заході.

А розповідаючи про історію політичного розвитку Іспанії, Ярослав Грицак зазначив, що до сьогоднішнього дня там продовжує діяти закон, згідно з яким, жодна політична особа не має право публічно обговорювати історичні питання. В Україні такого закону нема, і це правило розвинених країн часто порушується.

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк підтримав ідею об’єднання українського народу і подарував для Харківського Національного Університету ім. Каразіна кілька десятків цінних книжок.

Міський Голова Львова Андрій Садовий сказав, що шляхом до об’єднання має бути любов. 

«Львів і Харків – дві культурницькі столиці. Треба полюбити одне одного», - сказав Андрій Садовий. 

 

comments powered by HyperComments