Мешканці гуртожитку ТОВ «Енергоремонт» провели пікет Харківської міської ради

Жанна Титаренко  |  Середа, 23 лютого 2011, 11:06
Гуртожиток продано разом із його мешканцями. Більше сотні людей захищає своє право на власність, бо в іншому випадку їх очікує виселення на вулицю.
Мешканці гуртожитку ТОВ «Енергоремонт» провели пікет Харківської міської ради

Близько 50 людей прийшли під стіни міської ради з 5-7 літровими пластиковими пляшками для води у які було вкинуто по кілька десятків камінчиків. Таким своєрідним способом мешканці гуртожитків створили гучний ритмічний супровід пікету.

Мешканці гуртожитку ТОВ «Енергоремонт», що розташований за адресою: м. Харків, вулиця Гвардійців Широнінців, 41-Б звернулися за юридичним захистом до Харківського осередку партії ВО «Свобода».

Очільник цієї організації  Ігор Швайка організував пікет Харківської міської ради, до якого долучилися і члени партії ВО «Свобода». Ігор Швайка направив офіційне звернення до Харківської міської ради, у якому вимагає провести прокурорську перевірку  цієї справи і укласти офіційні договори про надання комунальних послуг його мешканцям.

До цього часу люди неодноразово зверталися з цього питання до представників міської влади, але це нічого не дало.

А починалося все так: у 1996 році наказом Регіонального відділення Фонду державного майна України в Харківській області будівлю гуртожитку було передано до складу цілісного комплексу Харківського енергоремонтного підприємства, який згодом був приватизований. Ігор Швайка на законодавчому доводить, що такі дії були не законними.

У квітні 2008 року будівлю гуртожитку було внесено до статутного фонду ТОВ «Енергоремонт». В той період часу ВАТ «ХЕРП» було в процедурі банкрутства.

Нині, після низки судових рішень, права власності на будівлю гуртожитку немає у жодного його мешканця.

Але згідно з частиною першою статті 335 Цивільного кодексу України безхазяйною є річ, яка не має власника, або власник якої є невідомим.

За словами Ігоря Швайки, листом №8645/0-10 від 5 листопада 2010 року за підписом директора Юридичного департаменту В. Коваленка мешканцям гуртожитку було доведено до відома, що ним було направлено листа на адресу КП «Харківське міське бюро технічної інвентаризації» щодо анулювання реєстрації права власності на будівлю гуртожитків, що розміщені по вулиці Гвардійців Широнінців, 41-Б та 9-А.

Незважаючи на те, що ТОВ «Енергоремонт» нині немає жодних прав на приміщення гуртожитку, змушує його мешканців укладати договори про оренду помешкань. За словами Ігоря Швайки, керівництво цього підприємства також змушує мешканців неофіційно сплачувати за надані комунальні послуги, і укладати договори з цього питання відмовляється.

Мешканці гуртожитку змушені виходити на пікети і бігати по судах, бо в іншому випадку вони опиняться просто на вулиці.

comments powered by HyperComments