У Харкові вже є хворі на каліфорнійський грип. За минулий тиждень різними видами грипу захворіло 66 тисяч людей

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 25 лютого 2011, 17:08
У 40% хворих, які пройшли медичне обстеження, виявлено штам каліфорнійського грипу. Певну небезпеку для мешканців знову становить і минулорічний грип НN(1).
У Харкові вже є хворі на каліфорнійський грип. За минулий тиждень різними видами грипу захворіло 66 тисяч людей

Пре це та інше сьогодні під час прес-конференції повідомив кандидат медичних наук, лікар-бактеріолог Андрій Волянський.
Фахівець вважає, що зараз наступає третя хвиля епідемії грипу. За словами Андрія Волянського, минулого тижня грипом різних штамів захворіло понад 66 тисяч мешканців Харкова.

Лікарі прогнозують, що наступного тижня, завдяки холодним погоднім умовам у морозному повітрі віруси грипу поширюватись майже не будуть. Масове ураження грипом очікується після потепління.

Рівень вакцинації українців нині становить 1,5% населення. За словами Андрія Волянського, у Європі цей показник сягає 20-30%.
 Андрій Волянський також наголосив на тому, що минулого року від СНІДу померло понад 5 тис. осіб, від туберкульозу – більше 7 тис. і близько 1 тис. від грипу.

Лікар наголосив на тому, що небезпечними для людини є ускладнення, які виникають після грипу, а, зокрема, пневмонії.

Під час прес-конференції також було зазначено, що нині триває робота над плануванням кількості виготовлення вакцини на наступний рік. За словами Андрія Волянського, склад вакцини не зміниться і протидіятиме лише трьом штамам грипу.

Вартість вакцини нині становить від 60 до 100 гривень. Але значна частина людей відмовляється від щеплень не через їх дорожнечу, а через критичне ставлення до вакцинації. Андрій Волянський також наголосив на тому, що від розголосу про смертні випадки після вакцинації  кількість охочих робити щеплення значно зменшилась.

Андрій Волянський теж не вважає вакцинацію найкращим методом боротьби проти грипу і не заперечує того, що щеплення дійсно негативно впливають на здоров’я людини. Достатньо дієвими методами захисту організму лікарі вважають гарне харчування та уникнення переохолоджень.

 

comments powered by HyperComments