За результатами соціологічного опитування, наука, освіта і культура цікавить лише 12% мешканців Харкова

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 4 березня 2011, 15:55
Саме опитування було присвячено визначенню рейтингів міського голови Геннадія Кернеса. У людей запитували чи задоволені вони його роботою і які проблеми, на їх думку, має в першу чергу вирішувати мер.
За результатами соціологічного опитування, наука, освіта і культура цікавить лише 12% мешканців Харкова

Опитування здійснювалось протягом трьох днів у різних районах міста. 600 мешканців Харкова дало свої відповіді на низку питань і виявилось, що 51,6% першочерговими вважають проблеми пов’язані з житлово-комунальним сектором, 48,9% з безробіттям, 30,2 – з медичним обслуговуванням, 28,6% - малозабезпеченими сім’ями, 27,5% - дорожнечею житла тощо.

Кожна людина могла писати одразу по кілька проблем. Але вийшло так, що робота транспорту непокоїть 23,8%, а проблеми науки, освіти і культури – 12%.

Вцілому, 56% мешканців Харкова не довіряють Геннадію Кернесу, і з них 50,3% негативно оцінюють його діяльність.

Політолог Олександр Романюк, коментуючи це соціальне дослідження, наголосив на тому, що його результати спростовують інформацію комунальних ЗМІ про покращення життя вже сьогодні.

Останні сто днів роботи Геннадія Кернеса, Олександр Романюк теж оцінює критично негативно.

«У нас забули про місцеві референдуми. Гострі питання у цивілізованих країнах вирішують саме так. А численні фальсифікації взагалі ставлять під сумнів легітимність Геннадія Кернера на посаді міського голови», - сказав Олександр Романюк.

Водночас Політолог Володимир Нікітін має сумніви, щодо точності і правдивості результатів опитування і вважає діяльність Геннадія Кернеса корисною для міста.

«Авторитарний стиль управління – це нормально. Позитивною рисою Геннадія Кернеса є те, що він жорсткий адміністратор», - сказав Володимир Нікітін.

Коментуючи резонансну ситуацію навколо трамвайних колій, Володимир Нікітін додав, що «Трамвайні рейси точно будуть знімать – це розвиток міста».

Соціолог і політолог Денис Подьячев вважає, що соціальні опитування дають чітку картину у тих випадках, коли відбуваються якісь резонансні політичні скандали чи інші події, які набувають розголосу серед загалу. А за останні сто днів, ніяких резонансних обговорень, окрім вартості лавочок, що встановлені на ст. Метро «Олексіївська» не було. Тому результати опитування мало чим відрізняються від попередніх.

comments powered by HyperComments