Харків’яни відзначили 197 річницю з дня народження Тараса Шевченка

Жанна Титаренко  |  Середа, 9 березня 2011, 15:53
Молитва, заклики до боротьби, Шевченкове слово, кілька десятків прапорів і кілька сотень людей. І знову, плач за Україну, і згадки про козацьке минуле та боротьбу вояків УПА. І квіти...
Харків’яни відзначили 197 річницю з дня народження Тараса Шевченка

Молитву за спокій душі Тараса Шевченка читали представники Української Автокефальної Православної Церкви. Архієпископ Харківський і Полтавський Ігор (Ісіченко) згадав про нелегкі часи, в яких жив Тарас Шевченко, і про арештованих членів ВО «Тризуб», яких кинуто до в’язниці суто з політичних мотивів. До молитов «Отче наш» та «Богородице Діво, радуйся» долучились усі присутні.

Голова Харківського осередку ВО «Свобода» Ігор Швайка під час своєї промови зазначив, що панівний клас, який визискує основну частину населення і живе за рахунок чужої праці, становить кілька відсотків.

«Український народ має боротися проти свого гноблення, бо лише тоді ми зможемо мати, власне, українську, а не внутрішньо-окупаційну владу. Збудувати такий національно- і соціяльно-справедливий лад заповідав нам Тарас Шевченко, тому ми мусимо це зробити», - додав пан Ігор.

До заходу долучились такі партії та громадські організації як ВО «Батьківщина», Партія Реформи і Порядок, «Наша Україна», «Фронт Змін», Конгрес Українських Націоналістів (КУН), Конгрес Української Інтелігенції (КУІН), Громадське об’єднання «Поступ», «Зелений фронт» тощо.

Серед присутніх знайшлося чимало охочих зачитати вірші Тараса Шевченка. Вклоняючись великому Кобзареві їх читали письменники, політики, учні шкіл та інші, небайдужі до долі України, люди.

 

comments powered by HyperComments