Промови українців біля великого Кобзаря

Жанна Титаренко  |  Середа, 9 березня 2011, 17:52
Тарас Шевченко за кількістю встановлених пам’ятників поступається лише Будді та Шекспіру. Сьогодні, біля одного з таких пам’ятників, мешканці Харкова переповідали його складний життєвий шлях та давали оцінку останніх політичних новин.
Промови українців біля великого Кобзаря

Голова громадської організації Конгресу Української Інтелігенції Ніна Виноградська у своїй промові зазначила, що Тарас Шевченко переживав разом з Україною нелегкі часи, але не здався.

«Зараз закривають українські школи. А на Луганщині, там де голосували за Януковича, зараз немає борошна», - додала пані Ніна.

Ніна Виноградська закликала всіх мешканців Харкова вступати до громадських та політичних організацій і боротися проти існуючого внутрішньо-окупаційного режиму Януковича.

Голова Братства Українських Ветеранів Валерій Чалий наголосив на тому, що від влади треба вимагати прийняття закону, згідно з яким у кожному паспорті має бути позначена національність кожного мешканця, який проживає на теренах України.

Голова Харківського осередку ВО «Свобода» Ігор Швайка підкреслив, що Тарас Шевченко був кріпаком і ставши вільною людиною не перейшов на бік панів і катів. І саме він має бути прикладом для всіх українських політиків. Ігор Швайка також наголосив на тому, що ми повинні врешті-решт виконати заповіт Тараса Шевченка, тобто порвати кайдани і збудувати соціальну справедливість на своїй, Богом даній землі.

Голова Харківського осередку Української Народної Партії Василь Третецький додав, що 9 березня має бути державним святом і він разом з іншими членами УНП буде домагатись реєстрації і прийняття цього закону Верховною Радою України.

Голова Харківського осередку Братства Вояків ОУН-УПА ім. Романа Шухевича Володимир Столярков, також висловив своє обурення тим, що 9 березня нині не є державним святом. Пан Володимир також наголосив на тому, що 8 березня було спалено Київ, а в недалекому минулому 1946 року цієї ж дати розпочалось нищення Української Греко-Католицької Церкви, тому цей день не може бути таким аж занадто веселим. Володимир Столяркою вважає, що крім цього всього, 8 березня більша частина людей вживає спиртні напої і в День народження Тараса Шевченка прокидається п’яними та зовсім не займається своєю духовністю.

comments powered by HyperComments