Чого очікують українці від нового Житлового Кодексу?

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 15 березня 2011, 17:53
Якщо борги за комунальні послуги становитимуть більше 10 тисяч гривень, держава буде відбирати житло, продавати його на аукціоні за зниженими цінами, і, вирахувавши необхідну суму для погашення, різницю повертатиме власнику.
Чого очікують українці від нового Житлового Кодексу?

 

Новий житловий кодекс під час прес-конференції коментував кандидат юридичних наук, викладач Національної Юридичної Академії ім. Ярослава Мудрого Василь Білоус.

За словами пана Василя, новий житловий кодекс, за заборгованість вищезгаданих розмірів, примусово висилятиме на вулицю і ті сім’ї, де є неповнолітні діти. За попереднім законодавством цього робити було не можна.

Новий Житловий Кодекс також суперечить іншим законам та нормативним актам. Василь Білоус зачитав преамбулу цього кодексу і всі присутні зрозуміли, що вона слово в слово переписана з старого совєтського житлового кодексу, з усіма тими старими поняттями, які існували на той час.

«Зміст статей уже відрізняється від старого кодексу, але вигідний він лише забудовникам і банкірам», - додав Василь Білоус.

Пан Василь наголосив на тому, що вже створено новий державний орган з «Виконання послуг з управління майном», який і займатиметься виселенням людей з помешкань за борги, або в разі переселення їх в інші будинки у випадку забудови району елітними будинками тощо.

За новим Житловим Кодексом , навіть, якщо 90% людей проти переселення їх до іншого будинку, переселення буде здійснюватись в інтересах забудовника.

Василь Білоус критично ставиться до нового Житлового Кодексу і однозначно впевнений у тому, що його прийняття буде не на користь людей.

comments powered by HyperComments