Керівники підприємств птахівничої та кормовиробничої галузей з низкою вимог звернулися до Михайла Добкіна

Жанна Титаренко  |  Четвер, 17 березня 2011, 18:58
Виробники вимагають негайного вирішення проблем браку зерна і цінової політики.
Керівники підприємств птахівничої та кормовиробничої галузей з низкою вимог звернулися до Михайла Добкіна

Про це та інше під час прес-конференції повідомив голова правління СЗАТ «Охоче» Микола Яковчук.

За словами Миколи Яковчука на грані повного банкротства і зникнення з ринку знаходяться такі підприємства: «Ізюмський державний комбінат хлібопродуктів», ДП «Новопокровський КХП», ТД «Агрокомплекс», АПК «Веста», СЗАТ «Охоче», СТОВ «Старовірівський птахо комплекс», ТОВ «Радіал-Агро».

Від місцевої влади виробники вимагають офіційного звернення до Міністерства аграрної політики і продовольства України, Аграрного фонду, Кабінету Міністрів України, Антимонопольного комітету та інших державних організацій, які мають можливості і повноваження вплинути на ситуацію в регіоні.

Виробники вимагають вжити штрафних санкцій до підприємств ТОВ «Кросс-п/ф «Заря» та ТОВ «ТД Богодухівська п/ф», оскільки цей холдинг, використовуючи своє монопольне становище встановили оптово-відпускну ціну нижче собівартості.

У такий спосіб монополіст прагне довести до банкрутства і за безцінь скупити середні і малі птахофабрики.

Директор ТОВ «Агроімпекс» Олександр Глушко також на голосив на тому, що середні і малі підприємства зазнали суттєвих збитків через новий Податковий Кодекс.

За новим законодавством сільськогосподарських виробників звільнили від податку на додану вартість (ПДВ). Але виробники комбікормів та інші підприємства від ПДВ не звільнені.

У випадку закупівлі зерна у виробників підприємство має додатково сплачувати ПДВ за цю продукцію. У зв’язку з недосконалістю законодавства, виникло суттєве подорожчання зерна і комбікормів.

Виробники комбікормів також зіткнулися з труднощами при оформленні документів на закупівлю зерна у виробників. Якщо в одного підприємства оформлений ПДВ, а в іншого ні, виникає низка колізій при оформленні податкових накладних і здачі податкової звітності.

Які документи потрібно оформлювати при закупівлі зерна у виробників Харківська податкова інспекція не повідомляє. Відповідь на ці питання виробники комбікормів чекають досі.

Якщо ж підприємства здійснять закупівлю без оформлення певних документів, то неодмінно отримають за це штрафи. На таке виробники комбікормів не погоджуються, тому закупівлю зерна здійснюють трейдери, які потім встановлюють свої ціни, і свою монополію.

comments powered by HyperComments