Національний медіа-проект «Diaspora»: перші результати взаємодії Харківської обласної державної адміністрації та організацій національних меншин

П'ятниця, 18 березня 2011, 18:35
В Управлінні внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА відбулось засідання за участю керівників понад 30 національно-культурних об'єднань Харківщини. Вони обговорили перші кроки в реалізації спільного медійного проекту.
Національний медіа-проект «Diaspora»: перші результати взаємодії  Харківської обласної державної адміністрації та організацій національних меншин

На зустрічі були представлені результати діяльності медіа-проекту «Diaspora» зі створення 20-хвилинної телевізійної передачі з тією ж назвою. Цей проект здійснює телерадіовидавнича компранія "ОКО" за сприяння Харківської обладміністрації та товариств національних меншин Слобожанщини та інших регіонів України.

Мета медіа-проекту «Diaspora» - сприяння національній самоідентифікації представників різних діаспор, що проживають в Україні, на основі збереження їх власної історичної пам'яті, традицій та культури, зміцнення міжнаціональної толерантності та міжкультурної взаємодії в спільному українському домі.

Практична реалізація проекту полягає в щотижневому розміщенні на регіональних телеканалах України телепередачі «Diaspora», яка створюється у форматі документального кіно.

У телевізійних випусках плануються розповіді про життєві історії людей різних національностей, для яких наша країна є новою Вітчизною, та про представників зарубіжного українства. Також у сюжетах будуть нариси про історичні батьківщини етнічних груп України, про їх національно-культурні об'єднання.

Заплановано також створення інтернет-сторінок національних організацій на сайті програми «Diaspora» та її дублювання англійською мовою.

Реалізація цього проекту на телебаченні та в Інтернеті супроводжується комплексом загальноукраїнських та міжнародних заходів за участю керівників держав, дипломатичних представництв, іноземних та українських громадян, що спрямовані на пошук спільної мови, популяризацію спільних людських цінностей у міжнаціональних відносинах.

На засіданні в адміністрації була озвучена проблема захисту прав національних меншин та іноземних студентів в Україні. Телекомпанія "ОКО" запропонувала створити та розмістити на місцевих каналах серію тематичних рекламних роликів. У свою чергу, начальник Управління внутрішньої політики ХОДА Володимир зінченко та голова Громадської ради при обласній адміністрації Галина Золотих запропонували провести відповідні громадські слухання за участю керівників міліції та СБУ.
 

comments powered by HyperComments