Міністерство екології та природних ресурсів України вирішило врятувати Рижовський парк

П'ятниця, 25 березня 2011, 00:36
Мінприроди звернулось до Генеральної прокуратури щодо скасування передачі під забудову лісової ділянки Рижовського парку у Харківському районі. Громадські організації з Пісочина та Харкова вже багато місяців опирались незаконним виділенням землі у лісовому масиві.
Міністерство екології та природних ресурсів України вирішило врятувати Рижовський парк

Міністерство ініціює скасування рішення Пісочинської селищної ради Харківського району про надання земельної ділянки за рахунок земель урочища «Рижовський парк» АТЗТ «Куряжський ДБК» в оренду на 15 років для будівництва та обслуговування багатоповерхового житлового будинку.

Громада селища, обурена можливістю забудови парку, утворила ініціативну групу захисту лісового масиву та зібрала понад тисячу підписів мешканців Пісочина з вимогою заборонити будь-яке будівництво на території Рижовського парку.

Мінприроди встановило, що Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища у Харківській області не погоджувалася документація із землеустрою щодо вилучення та надання вказаної земельної ділянки, що є порушенням статей 123, 151 Земельного кодексу України.

У  зазначеному рішенні Пісочинської селищної ради відсутні відомості про затвердження радою містобудівного обґрунтування розміщення багатоповерхового житлового будинку. Належне містобудівне обґрунтування також не погоджувалося Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища у Харківській області, що свідчить про порушення Пісочинською селищною радою статті 17 Закону України «Про основи містобудування» та статті 24 Закону України «Про планування та забудову територій».

Згідно зі статтею 21 Земельного кодексу України порушення порядку встановлення та зміни цільового призначення земель є підставою для визнання недійсними рішень органів державної влади та органів місцевого самоврядування про надання (передачу) земельних ділянок громадянам та юридичним особам.

Довідково: Урочище «Рижовський парк» отримало назву на честь почесного громадянина Харкова Івана Рижова, відомого виробника церковних дзвонів, який і облаштував лісово-ландшафтний парк, більшість дерев якого віком від 160 до 280 років.

Про діяльність Пісочинського селищного голови Олександра Чернобая ми вже писали:

"Зелений Фронт" оголосив збір сухарів для затриманих земельних махінаторів. Нинішніх та майбутніх
 

comments powered by HyperComments