Жахливо ризикована посада - селищний або сільській голова. Хабарі, арешти та інші пригоди

П'ятниця, 25 березня 2011, 16:41
Зранку 25 березня співробітники міліції затримали селищного голову Старого Салтова Прасковію Задорожню. Її звинувачують у отриманні хабаря за виділення земельної ділянки. Здається, що місцеві голови в Україні і є найбільшими корупціонерами. Чи для міліції їх просто заарештовувати безпечно?
Жахливо ризикована посада - селищний або сільській голова. Хабарі, арешти та інші пригоди

Затримання провели співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю (УБОЗ).  За деякими даними, сума отриманої селищним головою "винагороди" за землю може становити 175-180 тисяч гривень.

П. Задорожня - достатньо крупний місцевий бізнесмен, можлио навіть найбільший серед жителів Старого Салтова. Селищним головою вперше обрана на дострокових виборах у листопаді 2008 р. Її кандидатуру на той час формально пов'язували з "Нашою Україною",  хоча насправді Задорожню підтримувала не партія, а харківський бізнесмен Олександр Протас - тодішній член "НУ", що мав значний інтерес до ресурсів Старого Салтова.

Сільських та селищних голів на Харківщині затримують доволі часто, як правило, за звинуваченнями в корупції щодо земельних ділянок.







 

comments powered by HyperComments