Мешканці Харкова долучилися до Міжнародного маршу проти вирубки зелених зон міста

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 4 квітня 2011, 13:24
До акції долучилось більше 50 людей. Протестна хода розпочалася від дитячої залізної дороги і закінчилась на Майдані Конституції. Аналогічні заходи відбулись у Києві, Одесі, Львові, Москві, Тольяті та багатьох інших містах, мешканці яких стикаються з проблемою зникнення зелених насаджень.
Мешканці Харкова долучилися до Міжнародного маршу проти вирубки зелених зон міста

Прийшовши до дитячої залізниці, зовсім нескладно побачити дорогу через Парк Горького. Після її скандального будівництва і складних погодних зимових умов, вирубка дерев на деякий час припинилася. Але зараз там знову розмічені сотні дерев. Працює техніка. Зліва і справа від дороги через Парк Горького мають з’явитися котеджі та торгові комплекси. Як не дивно, але обабіч широкої дороги, яка веде до центру Харкова дерева теж вирубують. 

Члени «Зеленого фронту», громадського об’єднання «Поступ», екологічної групи «Печеніги» та інші небайдужі мешканці закликали всіх харківців боротися проти незаконної забудови міста і знищення зелених насаджень.

Учасники акції на деякий час зупинялися біля центрального входу в Парк Горького, оскільки цей парк є найбільш привабливим для забудовників і опиняється під загрозою повного зникнення.

Наступним пунктом був Майдан Свободи. Напроти будівлі Харківської обласної держадміністрації учасники заходу висловили свою думку про владу та її діяльність.

 Зупинились і біля обласного Палацу дитячої та юнацької творчості. Захисники дерев з гордістю згадали про те, що цей будинок було врятовано від знесення і на його місці не з’явились елітні квартири чи офіси. Будівля до сьогодні слугує для розвитку української молоді. 

 П’ятим пунктом був Сад Шевченка. Учасники заходу висловили своє обурення щодо запланованого будівництва у цьому місці бібліотеки ім. Кушнарьова. Біля пам’ятника Великому Кобзарю захисники дерев прочитали вірші Тараса Шевченка.

 Біля Дзеркального Струменю зупинились на знак протесту проти вирубки цього скверу і проти запланованого будівництва на його місці підземної 6-поверхової стоянки для автомобілів і молитовного комплексу.

 «Майдан Конституції може перетворитись на Майдан Супермаркету», - так вважають представники «Зеленого фронту». І хоч у цьому випадку здебільшого йдеться не про вирубку дерев, а про знесення пам’ятників і зміну вигляду самого майдану – члени «Зеленого фронту» кардинально проти таких змін.

Про Міжнародний марш за збереження зелених зон та історичної забудови міст України та Росіі ми вже писали:

3 квітня - Міжнародний марш проти будівельної мафії

"Зелений фронт" кличе всіх харків'ян на марш проти будівельної мафії

У Києві акція протесту проходила так.

comments powered by HyperComments