Одній людині міліціянти Фрунзенського відділку міста Харкова намагалися приписати 30 крадіжок

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 4 квітня 2011, 18:26
Спочатку до чоловіка постукали у двері і вимагали відчинити. Говорили, що вони міліція. Чоловік не відчинив і уклав угоду про захист з адвокатом Віктором Єрмолаєвим. Він здогадувався, що міліція його просто так не залишить і по нього прийдуть ще раз.
Одній людині міліціянти Фрунзенського відділку міста Харкова намагалися приписати 30 крадіжок

Так і трапилося. Він працював у супермаркеті і прямо в його робочий час по нього прийшли. Чоловік встигнув викинути з кишені мобільний телефон і попрохати охоронців супермаркету зателефонувати його адвокату. Міліціянти не дозволили, навіть, перевдягнутися і прямо в робочі формі силоміць потягнули не до службової, а до приватної машини одного з працівників міліції.

Про це та інше, під час прес-конференції розповів адвокат потерпілого Віктор Єрмолаєв.

Адвокат терміново приїхав до Фрунзенського відділку міліції міста Харкова, але зустрітися зі своїм підзахисним йому не дозволяли. Після численних дзвінків до прокуратури це дозволили. 

Потерпілий мав явні тілесні ушкодження і одразу поскаржився на фізичні катування, які над ним проводили протягом 20 хвилин. 

За словами потерпілого, два міліціянти (офіцери) поклали його обличчям до підлоги, потім ніс і рот вткнули у його власну шапку, виламували руки та іншими способами знущалися. Кричати чоловік не міг, і дихати теж було вкрай важко. Він ледве не задихнувся.

У потерпілого вимагали зізнатися у скоєнні 130 крадіжок. Потім вирішили, що це багато і зупинилися на цифрі 30. Йому не пред’явили жодної конкретної історію злочину. Потім пропонували написати це на своїх друзів і в майбутньому співпрацювати з міліцією. Чоловік не погоджувався, за що й постраждав.

Медична експертиза виявила травму грудної клітки, розрив судин очей і розрив барабанної перетинки (але при повторному огляді розрив барабанної перетинки не підтвердився).

Адвокат виявив, що запису в журналі реєстрації про прибуття потерпілого у Фрунзенський відділок не було. Міліціянти стверджують, що він прийшов туди добровільно і сам з усіх сил бився обличчям об підлогу. Остаточних висновків судової медичної експертизи наразі немає. Надати їх обіцяють наступного тижня.

Потерпілий раніше був судимий за крадіжку, але зараз він офіційно працевлаштувався. Так, підозра падає на те, що він міг щось вчинити ще раз, але міліція жодних конкретних обвинувачень до сьогодні не надала і в статусі підозрюваного потерпілий не перебуває. Люди звикли вважати, що коли людина зробила щось не чемне, з нею можна поводитися як завгодно, але адвокат продовжить захист потерпілого не зважаючи на його минуле.

comments powered by HyperComments