Міська рада ухвалила рішення про кредит у розмірі 250 млн. гривень на реконструкцію Парка Горького та виділила 66 гектарів під забудову

Жанна Титаренко  |  Четвер, 7 квітня 2011, 23:42
Незадовго до цього, з Харківського міського бюджету на реконструкцію Парка Горького було виділено 40 млн. гривень. 250 млн. гривень кредиту взято під заставу майна міської власності.
Міська рада ухвалила рішення про кредит у розмірі 250 млн. гривень на реконструкцію Парка Горького та виділила 66 гектарів під забудову

 

У Харкові також утворилося паркове господарство, до якого ввійшли всі парки, крім Парка Горького.

6 квітня Харківська міська рада ухвалила рішення про виділення 66 гектарів площі у Парку Горького під забудову та реконструкцію.

Нині по обидва боки від дороги, що пролягає через Парк Горького пронумеровані дерева, тобто такі позначення є свідченням запланованої вирубки.

Представники «Зеленого фронту» вважають усі роботи, що проводяться у Парку Горького, незаконними, оскільки офіційно немає жодного проекту на його забудову чи реконструкцію, немає жодного тендера і контролю за використанням взятих у кредит грошей, і, звісно ж, екологічної експертизи стану дерев і громадських слухань, щодо дозволу на вирубку.

У з’язку з такими двома рішеннями Харківської міської ради координаційна рада «Зеленого фронту» ухвалила рішення про створення робочої групи з цього питання. Зокрема, Ігор Рассоха запропонував надіслати офіційне звернення з цього питання до всіх депутатів міської ради, не залежно від їх партій та до всіх громадських організацій. Пропозиція була одноголосно підтримана іншими членами «Зеленого фронту».

Ігор Рассоха також наголосив на тому, що рішення про взяття кредиту для вирубки Парка Горького ухвалювали одноголосно, і депутати з фракції БЮТ теж голосували за це рішення.

comments powered by HyperComments