У Харкові з’явився перший готель, де клієнтам офіційно забороняється курити

Жанна Титаренко  |  Середа, 13 квітня 2011, 13:02
Заборона на куріння в готелі «Вікторія» діє вже місяць. Альтернативою для клієнтів є ранкова гімнастика дихання.
У Харкові з’явився перший готель, де клієнтам офіційно забороняється курити

Про це та інше, під час прес-конференції повідомив директор готелю «Вікторія» Роман Майборода.

За словами пана Романа, після таких нововведень клієнтів, що палять, стало значно менше, але в цілому кількість охочих зняти номер не змінилася.

Адміністрація готелю «Вікторія» попереджає кожного клієнта: «Якщо Ви будете палити в номері, то спрацює пожежна сигналізація». Звісно, що насправді, така система не встановлена, але більшість клієнтів вірить у такі технічні можливості, тому не прагне до непорозумінь та штрафів.

Забороняється палити і в приміщенні готельного ресторану. Альтернативою до заборони куріння є ранкова гімнастика дихання. Зокрема, вона є дуже корисною для хворих астмою та іншими недугами легеневої системи.

Але ранкова методика впроваджується зовсім не для того, щоб замість курців до готелю приїздили люди з хворобами бронхів і легень. Спеціальна методика дихання допомагає людині зрозуміти зв’язок дихання і рухів, і завдяки цьому людина за 30 хвилин вдало прокидається.

За словами тренера з гімнастики дихання Андрія Пискурева, європейській людині притаманний дещо інший ритм життя, ніж ми звикли бачити. Насправді, організм людини прокидається о 12 годині дня і, навіть, пізніше. А завдяки спеціальній гімнастиці дихання людина прокидається раніше і має можливість продуктивно і цікаво провести першу половину дня.

Крім того, кожна людина по різному звикає до нових умов. Декому важко повноцінно відпочивати на новому місці. Під час ранкової гімнастики дихання врівноважується психологічний стан людини. Крім цього, метою тренера є не лише навчити людину новій методиці дихання і вдало прокидатися, а й додати гарного настрою та оптимізму.

Така ідея до Романа Майбороди прийшла не випадково. Відслідковуючи нові європейські та американські віяння в готельному бізнесі, він офіційно приєднався до міжнародної концепції здорового життя.

comments powered by HyperComments