Міжнародна організація Червоного Хреста оголосила набір на навчання волонтерів

Жанна Титаренко  |  Середа, 13 квітня 2011, 16:52
За останні 3 місяці спеціальну підготовку Червоного Хреста в Харкові пройшло 300 людей. Усі випускники отримали сертифікати міжнародного зразка та необхідну базу знань і навиків для надання медичної допомоги потерпілим у випадку надзвичайних ситуацій.
Міжнародна організація Червоного Хреста оголосила набір на навчання волонтерів

До волонтерської діяльності долучаються студенти медичних навчальних закладів та інші, небайдужі до чужої біди люди.

За словами голови Харківської обласної організації товариства Червоного Хреста України Костянтина Башкірова, до волонтерської діяльності і навчання можуть долучитись люди різного віку, і не обов’язково з медичною освітою. Після отримання сертифікату міжнародного зразка навчання остаточно не закінчується, воно триватиме протягом усієї волонтерсько-рятувальної практики.

Волонтери, які стають членами товариства Червоного Хреста приймають присягу, і тому не мають права через певний проміжок часу відмовлятися від своїх обов’язків. Тому підхід має бути добре обдуманим і вступ до організації не повинен бути якимось спонтанним рішенням.

 Нагадаємо, що Міжнародна організація Червоного Хреста отримала три Нобелівських премії в галузі захисту миру. Її емблему пізнають у різних куточках світу і забороняють використовувати в комерційних цілях. Організація Червоного Хреста надає лише безкоштовну медичну допомогу, а її волонтери рятують життя людей у надзвичайних ситуаціях на воді, під час землетрусів, військових дій тощо.

 

comments powered by HyperComments