До Дня охорони навколишнього середовища «Громадська рада П'ятихаток» провела пікет міської ради

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 15 квітня 2011, 16:21
Учасники акції протесту вимагали не лише припинити вирубку зелених зон міста. У колективному листі до президента України Віктора Януковича мешканці Харкова вимагають відмінити новий закон, згідно з яким, громада не має право вирішувати призначення земельної ділянки і брати участь у громадських слуханнях, коли рішення владних структур стосується вирубки.
До Дня охорони навколишнього середовища «Громадська рада П'ятихаток» провела пікет міської ради

Сьогодні, «Зелений фронт» разом із «Громадською радою П'ятихаток» розпочав збір підписів харків'ян проти вирубки парків та інших зелених зон міста. У такий спосіб члени «Зеленого фронту» намагаються ініціювати проведення місцевого референдуму.

Минулого року такі спроби не увінчалися успіхом. Міська рада знайшла невеликі похибки в оформленні документів. На судові позови у членів «Зеленого фронту» просто не вистачило сил. Вони першочергово взялися за захист дерев, а не документів.

Цього року членів «Зеленого фронту» стало більше. Юристи знають всі нюанси з оформлення документів, тому впевнені в тому, що зможуть зібрати необхідну кількість підписів і місцевий референдум буде проведено.

Причиною такого рішення і сьогоднішнього пікету стали нові вирубки.
За словами активістів «Громадської ради П'ятихаток», у Лісопарку вже готують ямки, канави та інші лаштунки для встановлення нових парканів. 

  Під час пікету мешканці Харкова скандували різні гасла, серед яких: «Наше місто – наша земля», «Кернес, не рубай ліс!», «Кернеса в наручники» тощо.

 Члени «Громадської ради П'ятихаток» розробили свій план розвитку Парка Горького та інших зелених зон міста. Серед пропозицій є конкретні туристичні маршрути, пам’ятки природи тощо. Місцева громада вимагає, щоб Харківська міська рада розглянула їх пропозиції.





 

comments powered by HyperComments