Що відбувається в Харківському інтернаті для дітей зі зниженим слухом?

Жанна Титаренко  |  Середа, 20 квітня 2011, 16:37
До редакції «Справжньої варти» звернувся кореспондент газети «Український простір». Було повідомлено, що журналістів ні за яких умов не пускають до школи-інтернату для дітей зі зниженим слухом. Дирекція інтернату вимагає від журналістів спеціального дозволу з Харківської міської ради, якого жоден кореспондент не зміг отримати.
Що відбувається в Харківському інтернаті для дітей зі зниженим слухом?

Також було повідомлено, що більша частина дітей є німими, тобто не можуть говорити. У колах журналістів почали ходити чутки про те, що є імовірність того, що у цих дітей, які не можуть нікому поскаржитись, беруть на донорство органи, примушують працювати та вчиняють над ними різні знущання.

Знаючи про те, в яких умовах проживали діти Полтавської школи-інтернат № 1, редакція почала шукати, яким же чином можна потрапити до аналогічного Харківського закладу. Домовившись з одним із працівників Харківського театру опери та балету до приміщення інтернату вдалося зайти як "маленькому" меценату. 

Директорка інтернату Ліана Анатолівна (прізвище під час журналістського розслідування не уточнювалось) з радістю прийняла пропозицію повести дітей до театру і залишила кілька номерів телефону для подальшого зв’язку. Її дуже здивувало те, що в Харкові є такі безкорисливі люди.

 Як виявилося, в інтернаті навчаються діти з батьківських сімей. Сиріт лише четверо. Перед Великодніми святами всі вихованці поїдуть до своїх домівок. Перегляд вистави в театрі перенесли на потім. Якщо перед виставою не вдасться безкоштовно розмістити дітей на вільні місця, то редакція сплатить за квитки. Але з дітьми буде вихователька. Розпитати про те, що відбувається в інтернаті, не знаючи спеціальних жестів буде складно. Та все ж, варто спробувати.

Більшість дітей є з батьківських сімей, тому чутки про органи та примусову працю не є правдивими. Діти, яких вдалося сьогодні побачити, відносно непогано одягнені, і на вихідних їдуть до своїх домівок. Але чи знущаються над ними вихователі і чому туди не пустили журналістів залишається загадкою. Що напишуть діти на клаптиках паперу, буде надруковано згодом.

 

comments powered by HyperComments