Патріарх Кирил Російської Православної Церкви Московського Патріархату взяв участь у Богослужінні, яке відбулось на майдані Свободи

Жанна Титаренко  |  Неділя, 8 травня 2011, 10:51
На таке дійство прийшло близько 7 тисяч людей. Більшою частиною, дійсно були вірні Російської Православної Церкви Московського Патріархату. Дехто з них прийшов на службу Божу зі свічками, маленькими дітьми, і навіть квітами.
Патріарх Кирил Російської Православної Церкви Московського Патріархату взяв участь у Богослужінні, яке відбулось на майдані Свободи

Але найбільше здивувало те, що лікарі, які стояли у білих формах із великим зображенням червоного хреста, не хрестилися, не молилися, а, дехто з них, прямо під час служби Божої, палив цигарки.

На запитання «Справжньої варти» про те, чи ці люди є безпосередньо представниками міжнародного товариства «Червоного Хреста» і з якою метою вони прийшли на службу, відповіді були такими:

«Ні, ми не є членами «Червоного Хреста». У нас спеціальний договір з адміністрацією, тому ми вдягли форму цієї організації. Нас попрохали, щоб ми прийшли. Може комусь стане зле, то ми будемо надавати допомогу», - сказав один із опитаних.

«Із кожного лікувально-оздоровчого закладу на цей майдан прийшло по два працівника. Шкода, що така місія припала на мій вихідний. Я-то взагалі лише студент медичного училища...», - доповнив наступний опитаний.

Більшість лікарів говорити з журналістами відмовлялися. Час від часу до лікарів підходили люди зі списками.
Зі звичайними людьми було дещо інакше.

«Звісно добровільно прийшли. Патріарх Кирил уже 4 роки не приїздив до Харкова», - аналогічними були відповіді 40 опитаних у різних частинах майдану.

Частина людей приїхала на службу Божу з російського міста Бєлгород. Організовані групи підвозили спеціальними автобусами, що паркувалися неподалік університету.

Сцена, на якій правили службу Божу була обнесена рядами міліції та двома металевими парканами. Після виходу на сцену патріарха Кирила, один паркан було відсунуто і люди з радістю підійшли ближче, до отців і єпископів Московського Патріархату. Частина людей прийшли подивитися на патріарха, як на якесь рідкісне дійство.

З такого великого натовпу, молитви співали лише одиниці, хрестилися – більшість. Такою була зустріч харківців з патріархом Кирилом.

comments powered by HyperComments