Новини від Харківського осередку «Молодої Просвіти»

Софія Кришталь  |  Четвер, 12 травня 2011, 00:34
11 травня відбулися ІІІ загально-звітні виборчі збори Харківського осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молода Просвіта».
Новини від Харківського осередку «Молодої Просвіти»

Головою Харківського обласного осередку обрали Олену Дюженко (відома під псевдонімом Олена Красиля).  Така кандидатура була підтримана одноголосно. Олена Красиля ініціювала проведення низки мистецьких заходів «Молодої Просвіти», постійно бере активну участь у громадській діяльності, спрямованій на створення цивілізованої європейської України. Заступником обрано харківську журналістку Жанну Шевченко (псевдонім Жанна Титаренко).

До складу нового правління увійшли: Голова Правління Олена Дюженко ( маґістр НФаУ), Члени Правління - Олег Кожевець (лікар-нарколог), Артем Лапченко (аспірант ХАДІ), Олександр Бахтін (громадський діяч), Жанна Шевченко (журналістка) . До контрольно-ревізійної комісії обрали Вікторію Чуркіну (викладачка ВУЗу, бандуристка), Івана Красилю (студент юридичної академії ім.Я.Мудрого)  та Костянтина Кожевнікова (студент НФаУ) .

Попередній голова Михайло Дюженко залишився у Всеукраїнському правлінні «Молодої Просвіти» та координатором на східних теренах України.

На порядку денному члени «Молодої Просвіти» заслухали короткий звіт про роботу організації за останні три роки, але, оскільки за цей період було проведено дуже багато заходів, детально на цьому не зупинялися.

У  травні поточного року «Молода Просвіта» проведе заходи із вшанування Тараса Шевченка (до Дня перепоховання), просвітницькі зустрічі 23 травня присвячені Дню Героїв (цієї дати 1941 року відбувся Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів, цього дня також вшановують загиблих Миколу Міхновського, Симона Петлюру та Євгена Коновальця, оскільки ці діячі пішли з життя саме у травні). 31 травня буде проведено низку заходів до Дня боротьби з тютюнопалінням та алкоголізмом.

Активні члени «Молодої Просвіти» візьмуть участь у поїздці до м. Дніпропетровськ на перегляд відомої вистави «Гріх» за М. Коцюбинським (театр «Крик»). Нагадаємо, що вистава «Гріх»  отримала Шевченківську премію 2007 року.

Наразі «Молода Просвіта» залучає до лав організації активну молодь та налагоджує співпрацю з іншими громадськими організаціями на всеукраїнському і місцевому рівнях.

comments powered by HyperComments