Полювання на бюджет: Харківська міська влада хоче заробляти на "друзях людини". Безпритульний пес має бути прибутковим

Четвер, 12 травня 2011, 13:04
Харківські можновладці вже багато років не можуть створити бодай один цивілізований притулок для безпритульних тварин - "немає коштів", але постійно списують чималі гроші на полювання за ними. Зараз масштаби відлову планують збільшити. Незрозуміло, що влада буде робити з полоненими тваринами. Вбивати?
Полювання на бюджет: Харківська міська влада хоче заробляти на "друзях людини". Безпритульний пес має бути прибутковим

Вилов безпритульних собак планують відновити на закритих територіях Харкова. Додатковий транспорт для вилову бездомних тварин планують придбати в рамках міської «Програми поводження з домашніми тваринами та регулювання їхньої чисельності в Харкові на 2007-2012 роки».

 Про це повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков під час засідання постійної комісії з міжнародного співробітництва, інвестицій і сприяння підготовці та проведенню в Харкові ЄВРО-2012  з футболу, яке відбулося 11 травня.
«На сьогоднішній день у нашому розпорядженні перебувають 5 одиниць техніки, яка здійснює вилов безпритульних тварин у районах Харкова. Але неохопленими залишаються закриті території міста – будівельні майданчики, міські ринки, гаражні кооперативи, заводські та інші закриті території. Для вирішення цієї проблеми передбачається придбати додатковий транспорт, на якому буде здійснюватися відповідна робота на комерційній основі», – зазначив Роман Нехорошков.
Члени комісії підтримали пропозицію директора департаменту, а також погодили інші проекти рішень чергової сесії Харківської міської ради VI скликання, яка запланована на 18 травня.

Що має означати  "комерційний" відлов тварин: з власників названих закритих територій комунальники будуть брати гроші за звільнення від собачок?  Або налагодять з них виготовлення подарункового мила спеціально для гостей міста до Євро-2012?

comments powered by HyperComments