Чому ініціативна група організовує всеукраїнський референдум проти продажу земель сільськогосподарського призначення і чи є кадрові ресурси для його проведення?

Жанна Титаренко  |  Середа, 25 травня 2011, 13:20
За попередніми підрахунками економічних та фінансових експертів вартість земельних ресурсів України коливається в межах 1,5-2 трильйони доларів. Левову частку цих земель становлять землі сільськогосподарського призначення. Серед 48 відповідальних за збір підписів обрано людей 1937, 1939 … 1947 років народження.
Чому ініціативна група організовує всеукраїнський  референдум проти продажу земель сільськогосподарського призначення і чи є кадрові ресурси для його проведення?

Наразі не існує земельного кадастру України та правової бази купівлі-продажу земель. Крім того, не розроблено обмежень щодо максимальної площі продажу землі в одні руки (наприклад, у Польщі, один землевласник в праві мати не більше 200 гектарів, землю не можуть купувати іноземні громадяни тощо.)

Під час громадських слухань запам’ятався виступ голови Орджонікідзевської районної партійної організації ВО «Батьківщина» міста Харкова Олександра Світличного.

«Ви згадаєте цю чесну приватизацію, яка відбувалась у 1990-х роках. У нинішніх умовах продаж землі неможливий. Це загрожує монополізацією земельного ринку, і навіть, втратою суверенітету  України», - наголосив Олександр Світличний.

Інші промовці також відстоювали позицію накладення тимчасового мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Обрана ініціативна група налічує 48 людей, які будуть відповідальними за збір підписів.

Наразі, виникли невеликі дискусії, щодо віку відповідальних осіб за збір підписів. Адже з 48 обраних, 10 людей мають рік народження (1937, 1939, 1940, 1941 (2осіб), 1944 (2 осіб), 1946, 1947 (2осіб)).

Але члени ініціативної групи впевнені в тому, що вони впораються з покладеними на них обов’язками і коментують такий вибір високою громадською активністю та професійністю обраних вищевказаного віку.

comments powered by HyperComments