У Харкові відбулась презентація проектів міжнародного фонду «Відродження»

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 31 травня 2011, 17:50
Метою благодійного фонду «Відродження» є фінансування суспільно-важливих проектів у галузі права, розвитку активного громадянського суспільства, вільної журналістики та багатьох інших напрямів.
У Харкові відбулась презентація проектів міжнародного фонду «Відродження»

Як не дивно, але кошти, виділені на реалізацію проектів, не використовуються повністю через брак добре обґрунтованих ідей та методів їх впровадження на практиці.

Кошти для реалізації проектів надає благодійник Джордж Сорос. Одним із відомих проектів, які втілилися в життя за підтримки міжнародного фонду «Відродження» є запровадження незалежного зовнішнього оцінювання знань. Потім проект був підтриманий на рівні Міністерства освіти України.

Про це та інше, під час заходу повідомив член правління міжнародного фонду «Відродження» Станіслав Лячинський.

За словами пана Станіслава, значна частина проектів відсилається на доопрацювання через брак детального обґрунтування проекту. Адже якщо особа прохає профінансувати закупівлю, наприклад, 10 ноутбуків, то вона повинна пояснити, для чого вони потрібні.

Велике значення має також правильне заповнення документів, пов’язаних з проектом. Члени фонду «Відродження» наголошують на тому, що людина, яка не може написати правильну назву своєї організації (а таких випадків багато), то мало імовірним є те, що така особа може працювати над реалізацією проекту і правильно витрачати надані кошти.

Під час презентації проектів також було зазначено, що частина осіб намагається отримати фінансування шляхом шахрайства і витратити їх виключно на свої потреби. На жаль, такі випадки траплялися. Тому за невиконання умов договору між благодійним фондом та організацією, що отримала кошти договір передбачає припинення фінансування даного проекту та негайного повернення всіх отриманих від фонду коштів.

Наразі, благодійний фонд підтримав сотні проектів різних напрямів. Уся інформація про проекти та виділені суми для їх реалізації розміщена на сайті http://www.irf.ua/

Сьогодні мешканці Харкова змогли задати конкретні запитання щодо своїх проектів та отримали відповіді на них. У заході взяло участь більше 40 активних у громадському житті людей. Частина з них уже має свої проекти і працює над оформленням їх фінансування.

То ж бажаємо Вам успіхів у детальному описі Вашого проекту та отримання коштів на його реалізацію.

comments powered by HyperComments