У Харкові відбулась низка заходів, присвячених боротьбі з алкоголізмом, тютюнопалінням та іншими видами наркоманії

Жанна Титаренко  |  Неділя, 5 червня 2011, 19:38
До Харкова завітали послідовники відомого російського борця за тверезе суспільство академіка Углова. Вони провели невелике опитування присутніх людей і виявили, що більшість із ним мають шкідливі звички. Наукові пояснення алкоголізму та інших видів наркоманії з розповідями про наслідки перемежовувались концертною програмою та виступом Харківської бойової школи гопака.
У Харкові відбулась низка заходів, присвячених боротьбі з алкоголізмом, тютюнопалінням та іншими видами наркоманії

Низка заходів відбувалась у Саду Шевченка, неподалік Дельфінарію. Були виставлені дитячі малюнки, антиалкогольні заклики письменників, плакати.

Під час заходу борці за тверезе суспільство збирали підписи на підтримку законопроекту № 1171, у якому чітко визначені межі наркотиків. Якщо законопроект буде ухвалено, пиво буде теж вважатись наркотиком.

Серед музичних виступів найбільше запам’яталася лауреат конкурсу «Патріотичної Пісні» Мілада, яка виконала пісню «Ой, та зоря, в небі засіяла…» та козацький ансамбль «Родина» під керівництвом Івана Зозулі, що виконав пісню зі словами «Ми діти нашого Сварога…».

Родзинкою вечора став виступ Харківської школи бойового гопака на чолі з Олегом Борисюком. Вихованці продемонстрували бій із шаблями, ходили босими ногами по купі частинок битого скла, били одне на одному цеглу.

Олег Борисюк, звертаючись до громади зазначив, що "в дійсності козаки не пиячили масово, і то все міф, оскільки вони володіли найскладнішими видами бойового мистецтва. А той, хто вживає алкоголь не здатен витримати такі фізичні навантаження. Тому будучи нащадками козаків, ми маємо відмовитись від вживання алкоголю, масового паління тютюну та інших наркотиків".

comments powered by HyperComments