У Харкові професію фрезерувальника освоюють лише в’язні. ПТУ вважають за краще випускати перукарів і кондитерів

Вівторок, 7 червня 2011, 12:24
В Харкові практично повністю знищена система підготовки кадрів для заводів. Про це в ексклюзивному інтерв'ю кореспондентам ІА «ГОСПРОМ» розповів активіст громадської організації «Трудова Харківщина» Павло Тіщенко.
У Харкові професію фрезерувальника освоюють лише в’язні.  ПТУ вважають за краще випускати перукарів і кондитерів

Заводи – це не лише техніка, але ще і люди, які цією технікою управляють, – підкреслює громадський діяч. За його словами, такі потрібні професії як токар, зварювальник, фезерувальник освоюють лише в’язні виправних колоній.

ПТУ готують кухарів-кондитерів, перукарів, секретарів керівників, пекарів. Спеціальності, які необхідні для роботи на заводах Харкова, в переліку повчальних програм відсутні.  Павло Тіщенко стверджує, що якщо так справа піде і далі, то через 5-10 років, навіть якщо заводи і врятують від розорення, працювати буде нікому. Молодь вважає за краще вибирати престижніші професії.  «Зараз фрезерувальників готують лише у в'язницях. Коли вони вийдуть з місць висновку, то хіба підуть працюватина завод? Та і що за фахівці з них вийдуть – незрозуміло», – розводить руками представник «Трудової Харківщини».

comments powered by HyperComments